Αλευροχαλβάς με τον πιο εύκολο τρόπο
Γλυκό 5 υλικών, σε ελάχιστο χρόνο! «Εδά με τα αντικολλητικά» μου λέει «στο λεφτό τονε φτιάχνω. Και με ζάχαρη μπρε, …
Γλυκό 5 υλικών, σε ελάχιστο χρόνο! «Εδά με τα αντικολλητικά» μου λέει «στο λεφτό τονε φτιάχνω. Και με ζάχαρη μπρε, …
Το αλεύρι ολικής άλεσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και το πετιμέζι, που αυτή την εποχή το βρίσκουμε παντού (ή …
Τι κι αν ο γιός μου ζητά να βγει η παγωτομηχανή από το ντουλάπι…Εγώ είμαι ακόμη κολλημένη με σοκολάτα… ΥΛΙΚΑ …
Υλικά συνταγής ½ ποτήρι ηλιέλαιο ½ ποτήρι βούτυρο λιωμένο 2 ποτήρια σιμιγδάλι 1 κουτί ζελέ φρούτων φράουλα ή ανανά 1 …
Υλικά συνταγής για το χαλβά ½ ποτήρι ηλιέλαιο ½ ποτήρι βούτυρο λιωμένο 2 ποτήρια σιμιγδάλι 1 ποτήρι αμύγδαλα λευκά για …
Ένα Ελληνικό παραδοσιακό, νηστίσιμο γλυκάκι με πραγματικά τρία υλικά που υπήρχαν σε κάθε σπίτι: αλεύρι, ελαιόλαδο και πετιμέζι! Όσο για …
Υλικά 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό ή 2 ποτήρια νερού 1 ποτήρι λάδι (λιγότερο ναι, περισσότερο όχι) 1 ποτήρι ζάχαρη 4 …
Τελικά κάθε φορά που πάω να φτιάξω χαλβά δοκιμάζω μια νέα παραλλαγή και κάποιες απο αυτές μας αρέσουν ιδιαίτερα! Αυτός …
Υλικά συνταγής 3 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο Για το …
Υλικά : 1 ποτήρι του νερού λάδι 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό …
Υλικά 5 φλ. νερό 2 φλ. νισεστέ 2 ½ φλ. ζάχαρη 5 κ.σ. σησαμέλαιο 5 κ.σ. Flora με 25 % …
Ο χαλβάς είναι δημοφιλές γλύκισμα το οποίο συναντάται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων.
Υλικά 200γρ ζάχαρη 200γρ σιμιγδάλι χοντρό 800γρ χυμό πορτοκάλι 200γρ ταχίνι 250γρ σταφίδες κανέλα, σουσάμι…
Αγαπημένη συνταγή κυρίως την εποχή της νηστείας. Υλικά 1 κούπα λάδι μισό μισό με σπορέλαιο 2 κούπες σιμιγδάλι , 1,5 …
ΥΛΙΚΑ 4 κούπες νερό 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες σιμιγδάλι 1/2 κούπας καλαμποκέλαιο κανέλα για το σερβίρισμα…
Μια διαφορετική συνταγή χωρίς σιμιγδάλι… εύκολη και γευστική!
Υλικά 250 γρ. βούτυρο 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα αλεύρι 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 4 αυγά 1 φακελάκι baking …
1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλιτζάνια ζάχαρη 5 φλιτζάνια νερό 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα …
Ένας χαλβάς διαφορετικός, με γεύση από πορτοκάλι και φρέσκο βούτυρο!
Εδώ απλώς ΄θέλω να συμπληρώσω ότι ο χαλβάς της σημερινής συνταγής ήταν πολύ πιο συνηθισμένος σε παλιότερες εποχές από τον …