Σαπούν Χαλβάς
6 φλ. νερό 3 φλ. ζάχαρη 2 φλ. νισεστέ 1 φλ. σπορέλαιο 1 φλ. αμύγδαλα ασπρίσμενα…
6 φλ. νερό 3 φλ. ζάχαρη 2 φλ. νισεστέ 1 φλ. σπορέλαιο 1 φλ. αμύγδαλα ασπρίσμενα…
Ακόμη ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς, αυτή τη φορά εμπλουτισμένος με αμυγδαλάκια και βυσσινάκια, απο το γλυκό που φτιάξαμε την περισυνή άνοιξη! …
Ένα Ελληνικό παραδοσιακό, νηστίσιμο γλυκάκι με πραγματικά τρία υλικά που υπήρχαν σε κάθε σπίτι: αλεύρι, ελαιόλαδο και πετιμέζι! Όσο για …
Υλικά 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό ή 2 ποτήρια νερού 1 ποτήρι λάδι (λιγότερο ναι, περισσότερο όχι) 1 ποτήρι ζάχαρη 4 …
Και όπως υποσχέθηκα, θα σας δώσω σήμερα τη συνταγή για τα χαλβαδοτρουφάκια που ετοίμασα για το food4good. Εχω να πω …
Μια παραλλαγή του αγαπημένου μας κλασικού χαλβά με σιμιγδάλι και ελαιόλαδο. Το πορτοκάλι, που του προστίθεται, του χαρίζει απίθανο άρωμα …
Τελικά κάθε φορά που πάω να φτιάξω χαλβά δοκιμάζω μια νέα παραλλαγή και κάποιες απο αυτές μας αρέσουν ιδιαίτερα! Αυτός …
Υλικά συνταγής 3 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στη μέση 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο Για το …
Δροσερός και καλοκαιρινός.
Υλικά συνταγής 2 φλιτζ. αλεύρι ½ φλιζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. μέλι ½ φλιτζ. χλιαρό νερό…
Υλικά : 1 ποτήρι του νερού λάδι 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό …
Υλικά 5 φλ. νερό 2 φλ. νισεστέ 2 ½ φλ. ζάχαρη 5 κ.σ. σησαμέλαιο 5 κ.σ. Flora με 25 % …
Ο χαλβάς είναι δημοφιλές γλύκισμα το οποίο συναντάται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων.
Υλικά 1 φλ. Σιμιγδάλι χοντρό ½ φλ. Ζάχαρη 2 φλ. Νερό 5 κ.σ. κακάο 1 κουβερτούρα ¼ φλ. Ηλιέλαιο…
Υλικά 200γρ ζάχαρη 200γρ σιμιγδάλι χοντρό 800γρ χυμό πορτοκάλι 200γρ ταχίνι 250γρ σταφίδες κανέλα, σουσάμι…
Από την Chef Ντίνα Νικολάου ,1 lt γάλα φρέσκο 150 γρ. ζάχαρη 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 κ.γ. απόσταγμα αμυγδάλου …
Αγαπημένη συνταγή κυρίως την εποχή της νηστείας. Υλικά 1 κούπα λάδι μισό μισό με σπορέλαιο 2 κούπες σιμιγδάλι , 1,5 …
ΥΛΙΚΑ 4 κούπες νερό 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες σιμιγδάλι 1/2 κούπας καλαμποκέλαιο κανέλα για το σερβίρισμα…
Ένας χαλβάς διαφορετικός, χρυσαφένιος, αρωματικός, νηστίσιμος, ελαφρύς αλλά πολύ γευστικός! Μοιάζει πολύ στην υφή με το Χαλβά Φαρσάλων αλλά έχει …
Νηστίσιμος και ωραίος!!! Υλικά 200 ml. ηλιέλαιο 200 γρ. νισεστέ 800 γρ. ζάχαρη 1200 ml. νερό 2 βανίλιες 100 γρ. …