Χαλβάς σαπουνέ
Υπέροχος χαλβάς τύπου Φαρσάλων. Μισό φλ.τσαγιού φρ. βούτυρο 2 φλ.τσ. νισεστέ 3 φλ.τσ. ζάχαρη 6 φλ. τσ. νερό 1 φλ. …
Υπέροχος χαλβάς τύπου Φαρσάλων. Μισό φλ.τσαγιού φρ. βούτυρο 2 φλ.τσ. νισεστέ 3 φλ.τσ. ζάχαρη 6 φλ. τσ. νερό 1 φλ. …
Τα κόλλυβα είναι το πιο παρεξηγημένο γλύκισμα, ένα γλύκισμα ταμπού, γιατί οι περισσότεροι τα έχουμε συνδέσει με μνημόσυνα, συνεπώς με …
Υλικά για τον χαλβά 1/2 κούπα τσαγιού βούτυρο 1 κούπα γεμάτη καλά σιμιγδάλι χοντρό 1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέ Σιρόπι 1και …
Τα Χριστούγεννα θέλουν και τα “χιονισμένα” τους τρουφάκια! Υπέροχα είναι και τα σοκολατένια αλλά ας φτιάξουμε και μερικά πανεύκολα, πολύ …
Θα έχετε καταλάβει φαντάζομαι πόσο πολύ μου αρέσουν οι σπιτικές μπάρες!Που μας γλυκαίνουν και μας δίνουν ενέργεια!Που είναι νόστιμες και …
Ίσως οι πιο νόστιμες μπάρες που έχω δοκιμάσει!Οι χουρμάδες τους δίνουν την απαραίτητη γλυκύτητα, ώστε να ξεγελάσουμε την επιθυμία μας …
Yλικά (για περίπου 15-20 μπάρες δημητριακών) -170 γρ. μέλι -2 κουταλιές της σούπας ταχίνι -ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι …
Από τις πιο τέλειες μπάρες που έχω δοκιμάσει!!!Είναι αρκετά γλυκές λόγω των χουρμάδων. Ένας έξυπνος τρόπος να ξεγελάσουμε την επιθυμία …
Οι μπάρες δημητριακών είναι πολύ δημοφιλείς στις μέρες μας, καθώς είναι υγιεινές, νόστιμες και προσιτές. Ακόμα καλύτερες είναι αν τις …
Από την Chef Ντίνα Νικολάου ,1 lt γάλα φρέσκο 150 γρ. ζάχαρη 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 κ.γ. απόσταγμα αμυγδάλου …
Αγαπημένη συνταγή κυρίως την εποχή της νηστείας. Υλικά 1 κούπα λάδι μισό μισό με σπορέλαιο 2 κούπες σιμιγδάλι , 1,5 …
Μαζί με τον σιμιγδαλένιο , ο χαλβάς φαρσάλων είναι ότι καλύτερο σε νηστίσιμο γλυκό. Είναι στην λογική του 1,2,3,4 και …
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό 300 γρ. φιλέ αμυγδάλου
BIENENSTICH Γερμανικό γλυκό (το τσίμπημα της μέλισσας σε ακριβή μετάφραση)Υλικά: 4 αυγά150γρ. Ζάχαρη άχνη1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσύτου1 κ.γ. μπέικιν80γρ. …
Yλικά 300 γρ. βρώμη 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου 50 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα 200 γρ. βούτυρο 160 γρ. καφέ ζάχαρη …
Αλλιώτικος λευκός αφράτος χαλβάς σιμιγδαλιού με ινδοκάρυδο.
Νόστιμο και εμφανίσιμο γλυκό με κεράσια στο ταψί.