Κόλλυβα
Πρόκειται για κόλλυβα με πολλά υλικά, πλούσια σε γεύση αλλά και σε υφές…γλυκιές σταφίδες, η εξωτική καρύδα που δεν είναι …
Υλικά7 φλούδες Μανταρινιών.400 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και αλεσμένα.300 γρ ζάχαρη άχνη.Λίγη φρυγανιά τριμμένη μπορεί και μισό πακέτο.Καρύδα η κουβερτούρα …
Αυτό το υπέροχο επιδόρπιο σε μιαν άλλη μορφή θα σας προτείνω για την Καθαρά Δευτέρα… βρασμένο σιτάρι, πασπαλισμένο με φρυγανιά, …
Αυτός ο τρόπος είναι πιο εύκολος από τον προηγούμενο που είχα δημοσιεύσει. Εκτός από το σιτάρι και τη ζάχαρη τα …
3 αυγά 2 φρυγανιές 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό 1 φλ.του τσαγιού γάλα 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη …
Τα κόλλυβα είναι το πιο παρεξηγημένο γλύκισμα, ένα γλύκισμα ταμπού, γιατί οι περισσότεροι τα έχουμε συνδέσει με μνημόσυνα, συνεπώς με …
Επειδή το προηγούμενο Σάββατο τέλειωσα τα κόλλυβα με το στόλισμά τους λίγο πριν πάω στην εκκλησία το πρωί, δεν ήταν …
Κάποιες φορές χρειάζεται να φτιάξουμε ένα πιάτο κόλυβα, να τιμήσουμε τ’ αγαπημένα μας πρόσωπα που χάθηκαν από κοντά μας. Έχω …
Ψυχοσάββατα στην εκκλησιαστική μας παράδοση υπάρχουν δύο. Το ένα είναι το Σάββατο προ των Απόκρεω και το δεύτερο, το Σάββατο …
Τρουφάκια αμυγδάλου έξτρα αρωματικά, χάρη στο ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθόνερο και την βανίλια (τι άρωμα βανίλιας θα ήμουν άλλωστε, αν …
Υλικά Αμύγδαλα ασπρισμένα 2 φλυτζάνια του τσαγιού Ινδική καρύδα 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού Φρυγανιά τριμμένη 2 1/2 φλυτζάνια του …
Υλικά: – 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ – 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα – 200 γραμμάρια μαλακή μαργαρίνη – 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη …
Η συνταγή φαίνεται λίγο μακάβρια αλλά καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος πως γίνονται τα σωστά κόλλυβα. Προς ανάμνηση των …