Εκμέκ με καταϊφι
Υλικά Για το σιρόπι Ζάχαρη 700 γρ Νερό 800 ml Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του Για την κρέμα Ζάχαρη …
Υλικά Για το σιρόπι Ζάχαρη 700 γρ Νερό 800 ml Λεμόνι 1/2 από τον χυμό του Για την κρέμα Ζάχαρη …
Υλικά Συνταγής μας 450 γρ. φύλλο κανταΐφι 200 γρ. βούτυρο λιωμένο για το φύλλο 200 γρ. φιστίκι αιγίνης χοντροκομμένο (για …
Το εκμέκ κανταΐφι, ένα λαχταριστό και αγαπημένο πολίτικο γλυκό που θα το φτιάξουμε με μια υπέροχη κρέμα πατισερί που μπορείτε …
Στην Θεσσαλονίκη ένα από τα διασημότερα γλυκά είναι τα τρίγωνα Πανοράματος, δεν έχω ανεβάσει ακόμη την συνταγή γιατί ψάχνω να …
1 πακέτο φύλλο καταΐφι 2 κ.σ. βούτυρο 500 γραμ. φυτική κρέμα για σαντιγύ 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (γεύση βανίλια) 1300 …
ΥΛΙΚΑ για τα μίνι καταιφάκια ή φωλιές 1 πακέτο φύλλο καταϊφι 300γρ φυστίκι αιγίνης λιωμένο βούτυρο για το σιρόπι …
250 γρ φύλλο κανταΐφι 100 γρ. λιωμένο βούτυρο 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα χοντροκομμένα 600 γρ. κρύα κρεμα γάλακτος 35% …
Υλικά 500 γρ κανταίφι 200 γρ βούτηρο (λιωμένο) Για την κρέμα 650 ml γαλα (δυόμιση ποτήρια του νερού) 150 γρ ζαχαρη …
Νόστιμο ελαφρύ εύκολο και γρήγορο γλυκάκι με λίγα απλά υλικά. Με έχει βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπη σε ξαφνικές επισκέψεις και …
Σας έχω ξαναμιλήσει για αυτόν τον χαρισματικό, γλυκό άνθρωπο την Γκόλφω στης οποίας το γκρουπ είμαι μέλος σχεδόν 3 χρόνια …
Υλικά 250 γραμμάρια κανταΐφι βούτυρο λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για το σιρόπι 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη…
Υλικά για το καταΐφι 500γρ. καταίφι 400γρ. καρύδια (κοπανισμένα) 250γρ. βούτυρο φρέσκο (λιωμένο) Υλικά για το σιρόπι 3 ποτήρια νερό …
Λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι με συνταγή κατευθείαν από την Πόλη!…
Έψαχνα πολύ καιρό να βρω μια συνταγή για τελειο εκμέκ καταίφι, μέχρι που στο chef στον αέρα παρουσιάστηκε η παρακάτω …
Παραθέτω την δική μου εκδοχή του γνωστού γλυκού. Η διαφορά απο τις άλλες συνταγές πιστεύω οτι είναι το άρωμα.
Το γλυκάκι μας είναι μια πολύ γρήγορη, εύκολη αλλά πολύ νόστιμη συνταγή για εκμέκ. Με σαντιγύ είναι η μια εκδοχή …
ΥΛΙΚΑ 750 ΓΡ ΚΑΤΑΙΦΙ 375 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ … 500MLΝΕΡΟ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑΤΗΝ ΚΡΕΜΑ …
Υλικά: (για ένα ορθογώνιο τάπερ και 4 κουπάκια στρόγγυλα) – 250 γραμμάρια κανταΐφι – βούτυρο – λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης …
Ένα γλυκό που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα, σε συνδυασμό με την καραμέλα.
Από την Ρένα Αλεξίου ΥΛΙΚΑ 750 γρ. καταϊφι 375 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft 3 κ.σ. λεμόνι 2 lt …