Μπακλαβάς παραδοσιακός
Υλικά: 1πακετο φύλλο κρούστας 400 γρ καρύδι τριμμένο (χοντροσπασμενο) Μισο κ γαρύφαλλο σκόνη 1κ σ κανέλα σκόνη 2κ σ φρυγανιά …
Υλικά: 1πακετο φύλλο κρούστας 400 γρ καρύδι τριμμένο (χοντροσπασμενο) Μισο κ γαρύφαλλο σκόνη 1κ σ κανέλα σκόνη 2κ σ φρυγανιά …
Ο μπακλαβάς ήταν και είναι ένα γιορτινό, συμβολικό γλύκο, όχι μόνο των Χριστουγέννων αν και στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί ιδιαίτερα …
Μ αρέσουν οι συνταγές που έχουν λίγη ταλαιπωρία και πολύ νοστιμιά…
Θα σας το πω! Αυτός ο μπακλαβάς με έκανε πολύ περήφανη. Βγήκε τέλειος! Τα φύλλα ψημένα και χωρισμένα ένα-ένα, ρούφηξαν …
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 450 γραμμ. 2 φλιτζ. λιωμένη μαργαρίνη Για τη γέμιση 300 γραμμ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη …
12 φύλλα κρούστας 500 γρ. ταχίνι 100 γρ. σησαμέλαιο + επιπλέον για το ταψί 200 γρ. καρύδια (ψίχα), τριμμένα στο …
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 2 -3 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές ζάχαρη κανέλα μισό …
Υλικά 1 κιλό φύλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα 1/2 κιλό καρύδια 1 φλ. φρυγανιά 1 φλ. αραβοσιτέλαιο 1/2 κουταλάκι κανέλα …
Yλικά: 1 κιλό καρύδια αλεσμένα 1 κιλό φύλλο κρούστας 2 φλ. ζάχαρη Λίγο μοσχοκάρυδο 250γρ βούτυρο γάλακτος Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε …
Είναι πραγματικά απόλαυση μοναδική! 1 πακετο φύλλο κρούστας πολίτικο της Alfa 150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο 350 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη …
Το γλυκό είναι υπέροχο, δεν είναι πολύ μελωμένο όπως ο μπακλαβάς (στο βιβλίο είχε ακόμη πιο λίγο σιρόπι… αυτή είναι …
Μπακλαβάς όπως τον φτιάχνει η μαμά μου με καρύδια. 750 γρ. φύλλο κρούστας πολύ λεπτό 650 γρ. καρύδια αλεσμένα σε …
Μπακλαβάς ο παραδοσιακός, ο μπακλαβάς με τα 40 λεπτεπίλεπτα φύλλα και την αρωματική και γευστική γέμιση καβουρντισμένων καρυδιών και αμυγδάλων. …
Αυτός ο υπέροχος και πολύ εύκολος μπακλαβάς κατάγεται από την Πελοπόννησο και είμαστε σίγουροι ότι θα τον λατρέψετε! Η παρασκευή …
Αυτό που χαρακτηρίζει έναν μπακλαβά είναι το βούτυρο γάλακτος. Και στην Ήπειρο, το αγνό βούτυρο από 100% φρέσκο πρόβειο και …
Υλικά 1 κιλό φύλλο- 500γρ καρύδια- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη- λίγη φρυγανιά τριμμένη- σουσάμι καβουρδισμένα- κανέλα Σιρόπι 5 κούπες …
M’Hanncha είναι ένα παραδοσιακό Μαροκινό επιδόρπιο πολύ δημοφιλές και διεθνώς γνωστό, φτιαγμένο με φύλλα κρούστας και γέμιση αμυγδαλόπαστας. Τυλίγεται σε …
Ένας ιδιαίτερος μπακλαβάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Σίγουρα θα πείτε «Έλεος, ακόμη μια συνταγή για μπακλαβά!» , όμως αυτός διαφέρει στο ότι είναι πολύ μυρωδάτος και αξίζει …
Υλικά – 1 πακέτο φύλλο κρούστας – 100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο – 600 γρ. μερέντα – 200 γρ. ξηρούς …