Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο
Οδηγίες Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι : Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη , τον χυμό και το ξύσμα …
Οδηγίες Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι : Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη , τον χυμό και το ξύσμα …
Υπέροχο και ζουμερό ραβανί,για τους γλυκατζήδες που δεν μπορούν να στερηθούν το γλυκάκι τους σε περίοδο νηστείας….
12 φύλλα κρούστας 500 γρ. ταχίνι 100 γρ. σησαμέλαιο + επιπλέον για το ταψί 200 γρ. καρύδια (ψίχα), τριμμένα στο …
Μπορεί στο μυαλό μας να έχει επικρατήσει η γέμιση από καρύδι ή φιστίκι, αλλά και το αρωματικό σουσάμι είναι το …
Το σαραγλί Θάσου, για εμένα, είναι ένα από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που υπάρχουν!!! Τα σαραγλιά, όπως τα λένε, είναι …
Παραδοσιακή συνταγή σε μία υγιεινή βερσιόν!!!
Υλικά 1/2 κιλό κανταΐφι 1/2 κιλό φύλλο κρούστας 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα 1 κ.σ. κανέλλα 3 φρυγανιές τριμμένες 1 φλ. …
“Σοκολατένια” πουτίγκα και μάλιστα νηστίσιμη!!! Μέσα στο πνεύμα της εποχής αλλά και λίγο πιο υγιεινή και διαφορετική (τουλάχιστον για μένα)!! …
Το μαχαίρι σπάει την καστανή κρούστα και βυθίζεται απαλά στην κιτρινωπή, λεμονάτη κρέμα. Το σιρόπι ξεχειλίζει δημιουργώντας μια μικρή, ολόγλυκη …
Εύκολο, σιροπιαστό και… αλάδωτο!
650 γρ. σιμιγδάλι 150 γρ. ζάχαρη 5 γρ. αμμωνία 5 γρ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη 450 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
Έυκολο γλυκό με φύλλα και ινδοκάρυδο.