Ρολό μπακλαβά με καρύδι και ταχίνι (νηστίσιμο)
12 φύλλα κρούστας 500 γρ. ταχίνι 100 γρ. σησαμέλαιο + επιπλέον για το ταψί 200 γρ. καρύδια (ψίχα), τριμμένα στο …
12 φύλλα κρούστας 500 γρ. ταχίνι 100 γρ. σησαμέλαιο + επιπλέον για το ταψί 200 γρ. καρύδια (ψίχα), τριμμένα στο …
Μπορεί στο μυαλό μας να έχει επικρατήσει η γέμιση από καρύδι ή φιστίκι, αλλά και το αρωματικό σουσάμι είναι το …
Ο μπακλαβάς είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Ελλήνων, ο κλασσικός μπακλαβάς όμως έχει πολύ ζάχαρη και βούτυρο. Εμείς …
Το σαραγλί Θάσου, για εμένα, είναι ένα από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που υπάρχουν!!! Τα σαραγλιά, όπως τα λένε, είναι …
Παραδοσιακή συνταγή σε μία υγιεινή βερσιόν!!!
Υλικά 1/2 κιλό κανταΐφι 1/2 κιλό φύλλο κρούστας 250 γρ. κοπανισμένη καρυδόψιχα 1 κ.σ. κανέλλα 3 φρυγανιές τριμμένες 1 φλ. …
Το μαχαίρι σπάει την καστανή κρούστα και βυθίζεται απαλά στην κιτρινωπή, λεμονάτη κρέμα. Το σιρόπι ξεχειλίζει δημιουργώντας μια μικρή, ολόγλυκη …
Ο δικός μου τρόπος για να φτιάξετε τα καλύτερα κουρκουμπίνια που δοκιμάσατε ποτέ!! Υλικά 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκάσπορέλαιο …