Umm (Om) Ali
Το Umm Ali (η μητέρα του Αλή) είναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της Αιγύπτου, πολύ αγαπητή και σε άλλες Αραβικές χώρες. …
Το Umm Ali (η μητέρα του Αλή) είναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της Αιγύπτου, πολύ αγαπητή και σε άλλες Αραβικές χώρες. …
10 ψημένα μίνι κρουασάν «αφράτα» της alfa 50 γρ. καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου 600 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά κανέλα …
Η φετινή είναι ένα σιμιγδαλένιο γλυκό τύπου σάμαλι που επίσης θα καθιερώσω γιατί έγινε ιδιαίτερα αφράτο και ελαφρύ. Ο πολτός …
Η ίδια, γνωστή, απλοϊκή αλλά και τόσο νόστιμη γεύση!! Με το σιρόπι, ελαφρά δεμένο, τόσο όσο χρειάζεται για να ρέει …
1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι ταχίνι με μέλι* 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας …
Με αμύγδαλα και ινδοκάρυδο γίνεται αυτό το νόστιμο ρεβανί.
Είναι ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε τα αγαπημένα τρίγωνα Θεσσαλονίκης και είναι και πολύ νόστιμα. Υλικά 1 πακέτο φύλλα …
Για το μεσημέρι της Κυριακής αλλά και για το απογευματινό καφεδάκι, σας προτείνω ένα πανεύκολο και γρήγορο γλυκάκι ψυγείου, τύπου …
Υλικά500 γραμμάρια κανταΐφι (1 πακέτο) 80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα νερό λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού παγωτό …
Ένα γλυκάκι από την κουζίνα της Αυστραλίας, σιροπιαστό και ελαφρύ. Χωρίς αυγά και αλεύρι, πεντανόστιμο και υγιεινό…
Δεν είναι μπουγάτσα. Δεν είναι γαλακτομπούρεκο. Είναι η Σουλτάνα η μοναδική.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΒΑΝΙ • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη • ½ φλιτζάνι ζάχαρη • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό • 1 φλιτζάνι αλεύρι …