Χουνκιάρ μπεγεντί (hunkar begendi), του Κώστα Καρακάση
Η αυθεντική συνταγή, για ένα φαγητό… “όπως το θέλει ο Σουλτάνος”!
Η αυθεντική συνταγή, για ένα φαγητό… “όπως το θέλει ο Σουλτάνος”!
Χιουνκάρ μπεγιεντίΧιουνκάρ μπεγιεντί (τουρκ. hünkâr beğendi) ονομάζεται φαγητό της τούρκικης κουζίνας, το οποίο γίνεται με αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας και πουρέ από …
Υλικά (για τας κεμπάπ) 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά (σε θερμοκρασία δωματίου) * 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 πιπεριές …
Αγαπημένο πολίτικο φαγητό και η σημερινή ανάρτηση, το επονομαζόμενο χουνκιάρ μπεγιεντί, που ουσιαστικά πρόκειται για πουρέ μελιτζάνας με κοκκινιστό κρέας. …
“Η απόλαυση του σουλτάνου”
Υλικά συνταγής για το μοσχαράκι 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 2 μεγάλα κρεμμύδια 500γρ. (2 φλιτζ.) …
Πολίτικη συνταγή που την εκτέλεσε άψογα η φίλη μας Έφη απολαύστε… ΥΛΙΚΑ: 1 kg ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΨΙΛΟΚΟΜ. ΚΡΕΑΣ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ …
Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το hünkâr beğendi! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας …
Υλικά 1 1/2 κιλό μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο 6 μελιτζάνες φλάσκες 4 ώριμες ντομάτες 1 κόκκινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 1 …
Υλικά (για 4 άτομα) 800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή ψαρονέφρι κομμένο σε φετάκια ή κύβους Για την σάλτσα 4 κουτ. …
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή ψαρονέφρι κομμένο σε φετάκια ή κύβους Για την σάλτσα -4 κουτ. …
Σήμερα θα ταξιδέψουμε γευστικά στην Πόλη, απ’ όπου προέρχεται η συνταγή μας. Πρόκειται για πιάτο της τούρκικης κουζίνας που μεταφραζόμενο …