Πεντανόστιμο ρολό με πλούσια σάλτσα και πατάτες
Μια άκρως γιορτινή συνταγή. Πεντανόστιμο ρολό με πλούσια σάλτσα και πατάτες. Το ιδανικό γεύμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Θα …
Μια άκρως γιορτινή συνταγή. Πεντανόστιμο ρολό με πλούσια σάλτσα και πατάτες. Το ιδανικό γεύμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Θα …
Σπιτικός γύρος στο πι και φι πανεύκολα και νόστιμα. Χρόνια είχα να το κάνω, ούτε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία …
Η αυθεντική συνταγή, για ένα φαγητό… “όπως το θέλει ο Σουλτάνος”!
υλικα για το κεμπαπ 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4-5 φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα 3 …
Χιουνκάρ μπεγιεντίΧιουνκάρ μπεγιεντί (τουρκ. hünkâr beğendi) ονομάζεται φαγητό της τούρκικης κουζίνας, το οποίο γίνεται με αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας και πουρέ από …
Όταν ακόμα η μαγειρική δεν είχε μπει στη ζωή μου, γνώρισα 6 ξεχωριστά κορίτσια, το οποία μέχρι και σήμερα -7 …
Τα αφράτα & μικρούτσικα Σμυρνέικα σουτζουκάκια που σας προτείνω περιέργως δεν έφτασαν ως συνταγή στα χέρια μου απ’ τη γνωστή …
Υλικά (για τας κεμπάπ) 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά (σε θερμοκρασία δωματίου) * 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 πιπεριές …
Για τα κεφτεδάκια 300 γρ. ανάμεικτο κιμά μοσχάρι -χοιρινό 2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια 2 φέτες μουσκεμένο και στημένο ψωμί 1 …
Ότι θυμάμαι χαίρομαι! Έτσι δε λέει μια παροιμία. Μου περίσσεψε λοιπόν από εχθές συκωτάκια και πουρές, δεν ήθελα να σερβίρω …
Το πλούσιο χειμωνιάτικο πιάτο-συνώνυμο της υψηλής παραδοσιακής γαλλικής κουζίνας σε απλούστερη, ευκολότερη εκδοχή και συγκριτικά πιο ελαφριά για να τρώγεται …
Αγαπημένο πολίτικο φαγητό και η σημερινή ανάρτηση, το επονομαζόμενο χουνκιάρ μπεγιεντί, που ουσιαστικά πρόκειται για πουρέ μελιτζάνας με κοκκινιστό κρέας. …
700 γρ. κιμάς χοιρινός 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 1 σκ. σκόρδο 1 κ.γ. κύμινο 2 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος 4-5 …
Χουνκιαρ μπεγιεντι το ονομαζαν στην πολη…οπως και να το λενε η νοστιμια του συγκεκριμενου φαγητου πιστεψτε με δεν αλλαζει. Απολαυστε …
Υλικά συνταγής 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες(νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά) 2 κ.σ. αλεύρι 125ml λευκό κρασί 1 …
Το ρόστο μπορεί να γίνει και με χοιρινό κρέας. Έχει ιταλική προέλευση και ουσιαστικά σημαίνει δυο φαγητά μαγειρεμένα με κόκκινη …
Υλικά 500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο 7 φρυγανιές μουλιασμένες σε νερό και στιμμένες καλά[μπορούμε και μπαγιάτικο ψωμί 2-3 φέτες] 2 σκελίδες σκόρδο …
Υλικά συνταγής 2 γλώσσες μοσχαρίσιες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 καρότο σε ζάρια 3 κλωναράκια σέλινο ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα …
Υλικά 1,5-1,8 κ. κουνέλι 1/2 κ. μανιτάρια μικρά agaricus 3 μεγάλα καρότα 1 ξερό κρεμμύδι 1/2 κ. κρεμμυδάκια για στιφάδο …
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από μπούτι ή ελιά (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή) 2 αυγά 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο …