Παραδοσιακή Συνταγή για Βαρβαρίτσα ! Το νηστίσιμο γλυκό που κάνουμε στην γιορτή της Αγίας Βαρβάρας
Ελάτε να δούμε πως κάνουμε την παραδοσιακή συνταγή της Βαρβαρίτσας, την οποία κάνουμε για την Γιορτή της Αγίας Βαρβάρας κάθε …
Ελάτε να δούμε πως κάνουμε την παραδοσιακή συνταγή της Βαρβαρίτσας, την οποία κάνουμε για την Γιορτή της Αγίας Βαρβάρας κάθε …
Σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας συνηθίζουν ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας να φτιάχνουν κάποια γλυκά τα οποία καταναλώνουν οι ίδιοι …
Το έθιμο της Βορείου Ελλάδας., Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες, Κόστος: 7 €
Από μικρή είχα αδυναμία στη βαρβάρα. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί η μητέρα μου επέμενε να τη φτιάχνει μονάχα μια …
ΥΛΙΚΑ 250 γρ. σιτάρι 1 κούπα αλεύρι καβουρδισμένο 1 κτΣ κύμινο καβουρδισμένο 1 – 1½ κούπα ζάχαρη 1 κούπα ταχίνι …
Τα Βάρβαρα, είναι ένας χυλός που ετοίμαζαν οι πιστοί την παραμονή της εορτής της Αγ. Βαρβάρας και τον μοίραζαν ανήμερα …
Μια συνταγή που προέρχεται από την θρησκευτική παράδοση του τόπου μας. Δοκιμάστε την και μοιραστείτε την με τρεις τουλάχιστον φιλικές …
Όταν βράζετε σιτάρι μπορείτε να κρατήσετε το ζουμί και να φτιάξετε μια νηστίσιμη κρέμα…
4 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Αγία Βάρβαρα και όπως συνηθίζετε εκείνη την ημέρα κάνουμε Βαρβάρα για καλή υγεία, η μαμά μου …
Εμαθα να φτιάχνω αυτό το γλυκό απο ένα βιβλίο καλογηρικής μαγειρικής του αρχιεπ. Δοσίθεου (Μονή Τατάρνας). Μου άρεσε τόσο πολύ …
Είναι μια λεπτή κρέμα με βάση το ζουμί του σιταριού• αυτό είναι το βασικό υλικό και υπάρχει μεγάλη γκάμα παραλλαγών …
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ500 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο (1 πακέτο)450 γρ. ταχίνι ζάχαρη όση θέλουμε400 γρ. σταφίδα ξανθιά300 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα…
Έθιμο στην γιορτή της Αγίας Βαρβάρας που προστατεύει τα μικρά παιδιά από τις αρρώστειες! Μοιράζουμε το γλυκό σε τρία τουλάχιστον …
Ξεπλένουμε το σιτάρι (300γρ.). Αν βρείτε την αιγυπτιακή ποικιλία καμούτ, προτιμήστε την.Το μουλιάζουμε το βράδυ σε 4-5 ποτήρια νερό.Το βράζουμε …