Μελιτζάνες τουρσί
Με πάνε απευθείας στην ηλικία των επτά, οκτώ, ίσως και δέκα ετών όπου θυμάμαι καταχείμωνο να στρώνει η γιαγιά μου …
Με πάνε απευθείας στην ηλικία των επτά, οκτώ, ίσως και δέκα ετών όπου θυμάμαι καταχείμωνο να στρώνει η γιαγιά μου …
Η κρητική σοφεγάδα ή όπως το ξέρουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα το καλοκαιρινό τουρλού εμπλουτισμένο με ρύζι, αν και φαγητό κατσαρόλας, …
Υλικά 1 μέτριο καρότο 1κολοκυθακι 1 μελιτζάνα φλασκα 150 γρ μανιτάρια πλευρωτους 1 πράσινη μικρή πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά Αρωματικά: …
…
Μελιτζάνες με ρύζι, ένας γλυκός συνδυασμός!!!Η ιδέα μου ήρθε όταν δεν είχα χρόνο να φτιάξω τα γεμιστά που είχα προγραμματίσει …
Το λέει και ο τίτλος….ένα φαγητό λουκούμι για όσους αγαπούν τα λαχανικά! Λίγα μυστικά ακόμα Μυστικά δεν υπάρχουν ,είναι ένα …
Πολύ νόστιμο χορτοφαγικό φαγητό, γεμάτο γεύσεις και αρώματα!
Είναι ένα ορεκτικό που έχει τις ρίζες του στην περιοχή της Προβηγκίας στη Γαλλία, αλλά την βρίσκουμε και στην Πορτογαλία …
Μπριαμ η τουρλου στην κατσαρολα λαδερο φαγητο εκτος απο τα βασικα λαχανικα πατατες κολοκυθακια μελιτζανες πιπεριες σκορο κρεμμυδι ντοματα μπορουμε …
Κλασικό ελληνικό καλοκαιρινό πιάτο, που αναγνωρίζουν άλλωστε και όλοι οι ξένοι και αναφωνούν mousaka μόλις δουν Έλληνα στην πατρίδα τους. …
Για να δώσουμε στο τουρλού μια γαλλική νότα κομψότητας ή να συνειδητοποιήσουμε ότι σε όλην την Μεσόγειο συνηθίζουμε να τρώμε …
Ενα νόστιμο υγειινό κι εύκολο φαγητό!!! Μπορεί να συνοδεύσει κάλλιστα κυρίως πιάτο με κρέας ! Καλή επιτυχία!!!!
Περιγραφή Ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξετε γεμιστές πιπεριές. Η γέμιση είναι από κιμά (μισό-μισό χοιρινό και μοσχαρίσιο), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ρύζι …
Γεύση των φοιτητικών μου χρόνων!!! Γεύση που τότε μου φαινόταν υπέροχη… ίσως γιατί ήταν από τις απαγορευμένες στο πατρικό μου …
Το ratatouille (ρατατουί) ειναι ενα πιάτο της νόστιμης χωριάτικης γαλλικής κουζίνας, με καταγωγή απο την περιοχή της Νίκαιας, γι’ αυτό …
Υλικά 3 μελιτζάνες 4 κολοκυθάκια 8 κρεμμύδια μικρά ολόκληρα 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρούς κύβους 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μικρούς κύβους …
Πλούσιες… αναρωτιόμουν για λίγα λεπτά…να αποκαλέσω ένα φαγητό πλούσιο ή όχι;; Αλλά πώς αποκαλείς ένα φαγητό που για να γίνει …
Το abant kebab, ειναι μια τοπική σπεσιαλιτέ της περιοχής, που πήρε το όνομα του απο την διάσημη λίμνη. Ουσιαστικά είναι …
Ατζέμ πιλάφι (ρύζι με κριθαράκι μαζί) με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά. Υλικά 1 κούπα ρύζι γλασσέ 2 κούπες κριθαράκι 250 …