Μελιτζανοκεφτέδες !!!
Υλικά 3 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες 3 μεγάλια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένη 1 κούπα πικάντικο σκληρό …
Υλικά 3 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες 3 μεγάλια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένη 1 κούπα πικάντικο σκληρό …
Υλικά 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα 1 κεσεδάκι νόστιμο τυρί (κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο, μετσοβόνε) 3 …
Υλικά: 1 & 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αυγά 1 φλιτζάνι νερό 1 κουταλάκι του γλυκού …
Υλικά συνταγής 100γρ. γραβιέρα Μετσόβου 100γρ. κασέρι Σοχού 100γρ. Μετσοβόνε 100γρ. μανούρι 80γρ. μπλέ τυρί 140γρ. τυρί Γαλλίας με πιπέρι …
Υλικά Καταϊφι 600 γρ Κεφαλογραβιέρα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο Ροκφόρ 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο Κεφαλοτύρι 1 φλιτζάνι του …
Κομμάτι μπελαλίδικα, αλλά πεντανόστιμα ρυζοκεφτεδάκια, ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ιταλία. Υλικά Για τις κροκέτες 50 ml ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες …
Υλικά συνταγής 100γρ. γραβιέρα Νάξου 100γρ. γραβιέρα Κρήτης 100γρ. γραβιέρα Αγράφων 100γρ. βικτώρια ή μετσοβόνε 100γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης 10 δαμάσκηνα …
Υλικά συνταγής 1 ½ κιλό πατάτες φούρνου ολόκληρες 4 φέτες καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο 100γρ. μετσοβόνε τριμμένο …
Υλικά συνταγής 100γρ. ανθότυρο Ηπείρου 200γρ. κασέρι Σοχού 200γρ. παραδοσιακό τυρί Νάξου 200γρ. μετσοβόνε 6 φέτες ημίσκληρο τυρί σε φέτες …
Υλικά (για 4 άτομα): 4 λουκάνικα της αρέσκειας μας κομμένα κατά μήκος 4 ψωμιά για σάντουιτς η μπαγκέτα ανοιγμένα στη …
Αξιοποιείστε τα βραστά αυγά, φτιάχνοντας ένα χορταστικό και πολύ γευστικό κλάμπ σάντουιτς…
Ακόμα ένα γαλλικό βιβλιαράκι, ψαρεμένο από το Amazon.fr, που αξίζει να το γνωρίσετε.
Μια ιδέα να παρουσιάσουμε ένα όμορφο πιάτο με διάφορα μεζεδάκια ή τυριά σε ένα τραπέζι ή μπουφέ.
Υλικά 500 γρ. Φύλλο Κρούστας 400 γρ. σπανάκι 3 πράσα κοµµένα σε ροδέλες 100 γρ. ελαιόλαδο 300 γρ. Μετσοβόνε 50 …
Υλικά ( 4 άτομα) 4 αφράτα ψωμάκια 1 ματσάκι ρόκα 4 λεπτές φέτες καπνιστό μετσοβόνε Για τις αργοψημένες ντομάτες 4 …
Τα μανιτάρια μαγειρεύονται αποκλειστικά στο φούρνο και καλύπτονται με αφράτη μπεσαμέλ, για να γίνουν είτε ορεκτικό, είτε κύριο γεύμα.
Θέλω να καλέσω φίλους σπίτι για μπύρες και δεν αντέχω να μαγειρέψω, ούτε να πλένω πιάτα. Απ’ την άλλη δεν …