Ρεβίθια καλοκαιρινά
…
…
Δεν θα σας κρύψω ότι ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα αυτή τη συνταγή… Γενικά στο σπίτι μας αρέσουν πολύ …
Νταλ (dahl) στην ινδική γλώσσα σημαίνει φακές, αλλά είναι και η ονομασία ενός από τα πιό αγαπημένα πιάτα …Εδώ οι φακές …
Υλικά συνταγής 250γρ. φακές 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 σκελίδα σκόρδο 1 καρότο 1 κ.σ. πελτές ντομάτας ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο 1 …
Θρεπτικά όσπρια με απολαυστικά κεφτεδάκια από λουκάνικο!Και τα παιδιά θα το λατρέψουν!
500 γρ. φασόλια ξερά τα οποία τα έχουμε μουσκέψει από το προηγούμενο βράδυ 150 γρ καπνιστό σύγκλινο Μάνης κομμένο σε …
Τα όσπρια ταιριάζουν υπέροχα με τα λαχανικά. Ένας τέλειος συνδυασμός είναι τα ρεβύθια με μελιτζάνες. Η γάστρα απλά τα απογειώνει.
Υλικά Γίγαντες 500 γρ γίγαντες μαύροι Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ σε ροδέλες Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ σε ροδέλες Σκόρδο 2 …
Νόστιμα και μυρωδάτα ρεβίθια με πινελιά Ανατολής. 500 γρ ρεβύθια 2 κρεμμύδια ξερά σε κυβακια 1/2 κουπα λαδι 2 σκελίδες …
Στην συνέχεια των μεξικάνικων πιάτων, σήμερα θα δοκιμάσουμε έναν γευστικότατο πουρέ φασολιών. Frijoles refritos (φριχόλες ρεφρίτος), δηλαδή τηγανητά φασόλια, είναι …
Το στιφάδο είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά ειδικά όταν το κάνουμε με κουνέλι! Όμως πέσαμε πάνω σε μια …
Υλικά Ρεβίθια 500 γρ αποφλοιωμένα Κιμάς μοσχαρίσιος 200 γρ Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ Σκόρδο 1 σκελίδα Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι …
Υλικά Φάβα 500 γρ Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ Καρότα 2 τεμ Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού Κύμινο 1 κουταλάκι του …
Μια διαφορετική συνταγή με γίγαντες, που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες. Σαν μεζές ταιριαζεί πολύ με τσιπουράκι, αλλά τρώγεται άνετα και …
Από τον Chef Στράτο Χατζηιωαννίδη Ημέρα προβολής 28/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή. ΥΛΙΚΑ 500 γρ. γίγαντες 2 …
Υλικά 1φλ. φακές 1κ.σ. πάπρικά 2σκελίδες σκόρδο 1μεγάλο κρεμμύδι 1πιπεριά ¼φλ ελαιόλαδο 2Φύλλα δάφνης Λίγο αλάτι …
Η αγαπημένη μας συνταγή για το εθνικό μας φαγητό.
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά εδώ κι ένα μήνα και μαζί του έφτασαν και τα εποχιακά λαχανικά με …
Οι αγαπημένες μας φακές λίγο διαφορετικές….
Η συνταγή είναι παραλλαγή από συνταγή της εκπομπής Aarti Party του foodnetwork.Είναι χορτοφαγική,χορταστική, διαφορετική αλλά και οικεία παράλληλα.