Κις λορέν
Ενας συμμαθητής του γιου μου, συχνά-πυκνά μου “κολλάει” για το τι θα του φτιάξω. Ένα διάστημα με βασάνιζε κάθε φορά …
Μια συνταγή που εμπνεύστηκα χτες, αφού είχε μείνει αρκετό κοτόπουλο ψητό. Πήγε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι νόμιζα! Στο σπίτι γλείφαμε …
Μια νόστιμη κις λορέν, ότι πρέπει για τον χειμώνα.Υλικά Ένα αυγό 150 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Ι κούπα …
Πολύ ελαφρύ και νόστιμο πιάτο. Μπορείτε να το σερβίρετε σαν ορεκτικό και φυσικά είναι ιδανικό για βραδινό…
ΥΛΙΚΑ για μια τάρτα 30 εκ. περίπου -300 γρ. αλεύρι -140 γρ. βούτυρο κρύο -3-4 κουτ.σούπας κρύο νερό -1 κ.γ. …
Από την Έλενα Παραβάντη Ημερομηνία Προβολής: 30/3/2012…
Σπανάκι, μανιτάρια, μπέικον…τρία υλικά που δένουν τέλεια μεταξύ τους. Για τη ζύμη 265 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 …
Υλικά 8 φύλλα κρούστας 1 πακέτο μανιτάρια 250 γρ. μπέικον 3 λουκάνικα Φρανκφούρτης 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 πράσινη πιπεριά …
Η Φωτεινή Παλιεράκη από το Μοσχάτο μάς έστειλε τη δική της εκδοχή για τη γνωστή γαλλική τάρτα.Υλικά Για τη ζύμη …
Εγώ χρησιμοποίησα χαλούμι στη γέμιση γιατί ήθελα μια πιο ήπια γεύση. Αντίθετα πασπάλισα την επιφάνεια με τυρί ρεγκάτο.
Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη της τάρτας 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο 1 κρόκος …
Yλικά: 200 γρ. σπανάκι200 γρ. μανιτάρια σε φέτες3 ντοματίνια1 σκελίδα σκόρδο2 αυγά κι 1 ασπράδι80 γρ. τυρί τύπου linessa80 γρ. …
υλικά για 6 άτομα Για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 140 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου …
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα βρεθείτε στο πιάτο και κατόπιν στη κοιλίτσα σας με μια λαχταριστή κις λοραίν όπου …
Είναι μια ανοιχτή πίτα-τάρτα με γέμιση κρέμας τυριού και ζαμπόν-μπέικον. Πλέον, όμως υπάρχουν πολλές παραλλαγές με προσθήκη λαχανικών, θαλασσινών κλπ. …
Κρέπες στον φούρνο ρολάκια με γέμιση κις λορέν.
Surprise! Καλέ, για την αλμυρή συνταγή εννοώ! Έτσι για να σπάσει και η μονοτονία! Quiche lorraine λοιπόν χαρακτηριστική συνταγή των …
Όταν περισσεύει σπανακόρυζο τι κάνετε? Το πετάτε? Εγώ το λυπήθηκα και είπα να το μεταλλάξω. Έτσι αποφάσισα να το μεταμορφώσω …