Τάρτα με αγκινάρες, ανθότυρο και μπλε τυρί
Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες, αλλά …
Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες, αλλά …
Έφτιαξα αυτή την τάρτα σήμερα και έχω μείνει ενθουσιασμένη, από το πόσο εύκολο είναι να φτιαχτεί, αλλά περισσότερο για το πως …
Τόσο νόστιμα εθιστική είναι αυτή η τάρτα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια .. Αν σε τρομάζει η σπιτική ζύμη, θέλω να …
Η αλμυρή τάρτα Κις Λορέν, έχει τις ρίζες της στη Γαλλία. Είναι τόσο χορταστική που μπορείτε να την απολαύστε για …
φύλλο κουρού για τάρτες έτοιμο ή χειροποίητο (ανακατεύουμε 300 γρ. αλεύρι με 200 γρ. βούτυρο, 1 κ.γλ. αλάτι, 1 κ.γλ. …
Μια συνταγή για εξαιρετική γεύση που θα σας αρέσει πολύ. Υπέροχη τάρτα γεμιστή με σπανάκι και αυγό. Λαχταριστή και τραγανή. …
Αν δεν σου πουν ότι αυτή η βάση είναι από κουνουπίδι δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβεις, το ίδιο συνέβη …
Ανοιξιάτικη νοστιμιά για το Πασχαλινό τραπέζι (και όχι μόνο)! Επειδή το πασχαλινό τραπέζι δεν είναι μόνο αρνί, όλο και ψαχνόμαστε …
Λατρεύω το ξύγαλο, το οποίο είναι κάτι μεταξύ τυριού και γιαουρτιού σε υφή και είναι Π.Ο.Π. της Σητείας μας. Η …
Υλικά συνταγής 1 φύλλο σφολιάτας (έτοιμη ή σπιτική) 6 κολοκυθάκια μέτρια 200 γρ. μανιτάρια σε φετάκια 4 αυγά 350 ml …
Υλικά συνταγής 1 φύλλο έτοιμη ζύμη μπριζέ ή σφολιάτα ή ζύμη κουρού 1½ φλιτζάνι του τσαγιού φέτα χοντροτριμμένη 1 φλιτζάνι …
Υλικά για στρογγυλό ταψί ή φόρμα 26 εκ.: Για τη βάση: 125 γρ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή φρέσκια …
Από τότε που πήρα στα χέρια μου αυτό το μαλακό αγελαδινό τυράκι Μαστέλο σκέφτομαι πως να το αξιοποιήσω. Το αγάπησα …
Αυτή η τάρτα έγινε μέσα σε 50 λεπτά είναι χορταστική, οικονομική με υλικά της εποχής, αλλά το κυριότερο νόστιμη. Οι …
Όταν φτιάχνω μια τάρτα φρέσκων λαχανικών, αναμεμειγμένα με άλλα διαφορετικά υλικά προσπαθώ να μαντέψω ποια θα είναι η γεύση της …
Η αλμυρή τάρτα της μανούλας δεν είναι αλλό απο μιά παραλλαγή πίτσας με πανεύκολη ζύμη τάρτας που μου έμαθε η …
Μπρόκολο ή κουνουπίδι κερδίζει στη «μάχη» της πιο θρεπτικής τροφής;Έχουν παρόμοια όψη, ανήκουν στην ίδια οικογένεια, αποτελούν υπερτροφές και καταναλώνονται …
Πριν περίπου 4 χρόνια αποφάσισα να φτιάξω την πρώτη μου τάρτα και συγκεκριμένα αυτό που στο εξωτερικό ονομάζουν galette….
Απίθανη ροκφορόπιτα με γέμιση φέτας, τυριού ροκφόρ και μπόλικο άνηθο πάνω σε τραγανή κι αφράτη τάρτα ετοιμασμένη κατά τ’ άλλα …
αλεύρι σκληρό και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα 150 γρ. παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια 150 ml κρύο νερό 1 …