Μακεδονίτικη πρασοκιμαδόπιτα στριφτή
Για το χωριάτικο φύλλο. 700 γρ. σκληρό αλεύρι. 300 γρ. χωριάτικο κίτρινο αλεύρι. 100 γρ. ελαιόλαδο. ζάχαρη. 1 σφηνάκι τσίπουρο. …
Για το χωριάτικο φύλλο. 700 γρ. σκληρό αλεύρι. 300 γρ. χωριάτικο κίτρινο αλεύρι. 100 γρ. ελαιόλαδο. ζάχαρη. 1 σφηνάκι τσίπουρο. …
Η δεύτερη κατά σειρά αγαπημένη συνταγή της Κρήτης μετά τα καλιτσούνια είναι η σφακιανόπιτα. Λεπτή πίτα με γέμιση μαλακού τυριού …
Μικρασιάτικες πίτες από τον Κωστή Κωστάκη
Εύκολη συνταγή για χωριάτικες ατομικές πίτες με σπιτική ζύμη για το φύλλο και γέμιση από κατσικίσιο τυρί, πράσο και πιπεριά. …
Η πιο εύκολη από όλες τις πίτες, και αυτό γιατί δεν έχει φύλλο. Την λέμε και τεμπελόπιτα, γιατί φτιάχνετε πολύ γρήγορα …
Παρακάτω σας εξηγώ τη διαδικασία παραγωγής πουρέ κολοκύθας από φρέσκια κολοκύθα, μια διαδικασία αρκετά εύκολη. Μπορείτε φυσικά να αγοράσετε έτοιμο …
αλεύρι σκληρό και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα 150 γρ. παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια 150 ml κρύο νερό 1 …
Εξαιρετική χορτόπιτα !!!
Δεν ξέρω τι να σας πω για αυτήν την τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Για την θεϊκή ζύμη βουτύρου που λιώνει …
Υλικά για τα φύλλα 300 γρ αλεύρι σκληρό 300 γρ αλεύρι μαλακό, γ.ο.χ ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο 2 κ.σ ξύδι 1½ …
Μια πολύ αγαπημένη πίτα, που κοντεύει να ξεχαστεί, παρ’ όλο που είναι απίστευτα εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη και γευστική. Η …
Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε σπιτικές λουκανόπιτες. Και μάλιστα με δικό μας, χειροποίητο φύλλο, που τις κάνει …
Η πιο μπισκοτοβουτυρένια ζύμη συνδυάζεται μαγικά με την γέμιση: Κατσικίσιο τυρί, αχλάδια που δίνουν όλη τους την γλύκα αφού ψήνονται …
Ξεκίνησα να φτιάξω κουλούρια Θεσ/νικης στην πορεία μου βγήκανε και τηγανόψωμα καταπληκτικά και τραγανά κουλούρια αλλά και πεντανόστιμο ωραίο φουσκωτό …
Υλικά για την σπιτική σφολιάτα 150 με 200 γραμ Μαργαρίνη « Άριστον» 650 γρ. περίπου αλεύρι σκληρό (κίτρινο από τον …
Μια εξαιρετική χωριάτικη πίτα, φτιαγμένη με σπιτικό φύλλο, σέσκουλα και κρεμμύδια. Γίνεται εύκολα, αφού δεν θέλει πολλά υλικά, είναι πάρα …
Υλικά Για το φύλλο 2 1/2 φλ. σκληρό αλεύρι 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι 1 κουταλάκι αλάτι …
Αυτό που κάνει την σημερινή πίτα ξεχωριστή, είναι η ζύμη της.Εξαιρετικά αφράτη μιας και χρησιμοποιούμε μαγιά στα υλικά της, αλλά …
Εδώ και 10 χρόνια κάνω συχνά Πάσχα στην Θεσσαλία, αν και επειδή έχω μεγαλώσει σε επαρχία τα ήθη και τα …