Πάστα Φλώρα
Η συνταγη αυτη χρονολογειται.Την εχω παρει απο τη γιαγια μου κ ειναι πεντανοστιμη:)…
Η συνταγη αυτη χρονολογειται.Την εχω παρει απο τη γιαγια μου κ ειναι πεντανοστιμη:)…
Υλικά συνταγής 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 300 γρ. βούτυρο κομμένο σε …
Φθινοπωρινό απόγευμα. .Και δεν ξέρεις τι να κάνεις. ..;; Υπάρχει λύση
Είναι εύκολη, έχει νόστιμη τραγανή και αφράτη βάση – μπισκοτένια με άρωμα πορτοκαλιού και βάζεις για γέμιση το φρούτο που …
Η τάρτα αυτή, με την εύθρυπτη, βουτυράτη ζύμη και την ελαφριά επικάλυψη από μαρμελάδα βερίκοκο, είναι ακριβώς ότι χρειαζόμαστε για …
Πάστα Φλώρα με λάδι (νηστίσιμη), με δική μου μαρμελάδα φρούτων που έκανα εχθές!! Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαριγου. Yλικά 4 φλ. …
Η πάστα φλώρα είναι ένας αγαπημένος και επιτυχημένος τρόπος για να “διώξετε” μαρμελάδες που έχουν περισσέψει, πριν φτιάξετε καινούρια σοδειά.Η …
Και μια που τα κατακόκκινα κεράσια είναι στα καλύτερά τους στην χώρα μας αλλά κι εδώ στο μακρινό Μόντρεαλ υπάρχουν …
Η αγαπημένη μου πάστα φλώρα είναι τραγανή σαν μπισκότο. Με όποια μαρμελάδα έχω έτοιμη για κατανάλωση στο ντουλάπι μου. Αυτή …
Ε μη μου πεις τώρα ότι δεν λατρεύεις αυτό το θεϊκό γλυκό! Η καλύτερη επιλογή για να συνοδέψεις το απογευματινό …
Υλικά 450 γρ. αλεύρι τύπου φαριναπ (κοσκινισμένο) 50 γρ σκόνην κακάο (κοσκινισμένο) 2 φλιτζάνια φυσικό χυμό πορτοκάλι Ξύσμα από 1 …
Χωρίς μεζούρες και πολλά εργαλεία, εύκολη και νόστιμη.
Ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων σε νηστίσιμη έκδοση.
Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορες συνταγές, ανάποδες μηλόπιτες, τριφτές μηλόπιτες, κέικ σαν μηλόπιτες, αλλα επειδή μηλόπιτα με κρέμα και σε …
Η απόφαση να φτιάξω την συγκεκριμένη συνταγή με δικαίωσε. Η ζύμη φανταστική! Τραγανή, αφράτη, να τρώει η μάνα και …
Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη όπως ακριβώς τη παρουσίασε στο μπλόγκ του. Είναι η πιο νόστιμη πάστα φλώρα που έχω …
Υλικά για στρογγυλή ταρτιέρα 26-28 εκ.: 200 γρ. ζάχαρη άχνη 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν …
Αλλά το σημερινό post είναι αφιερωμένο στο δεύτερο παράγωγο του χαρουπιού, την χαρουπόσκονη! Xαρουπόσκονη, είχα χρησιμοποιήσει και για την συνταγή …
100 γρ. άχνη ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο αγελάδος (να είναι κρύο από το ψυγείο) 1 αυγό μεσαίου μεγέθους 300 γρ. …
Η ιδέα της πάστα φλώρας στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού εξαφανίστηκε μέσα σε δύο μέρες!Ετσι κι αλλιώς δεν είναι ιδιαίτερος …