Καλτσόνε
Υλικά για τη ζύμη 500 γραμ. αλεύρι σκληρό 250 γραμ. αλεύρι κίτρινο 375 ml νερό χλιαρό 12 γραμ. μαγιά ξερή …
Το Καλτσόνε είναι μία πίτσα από αφράτο ζυμάρι που διπλώνεται στη μέση, για να κλείσει και να προστατεύσει τη γέμισή …
Επειδή όταν μαγειρεύω όσπριο ή λαδερό ο καλός μου θέλει και ένα μεζεδάκι να το συνοδεύει, έφτιαξα αυτά τα αφράτα …
Υλικά για την ζύμη: 1 κούπα χλιαρό νερό 3-4 κούπες αλεύρι (ανάλογα όσο πάρει) 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 2 κ.σ. …
Αφράτη ζύμη για δύο λατρεμένα εδέσματα!!!
Mια εναλλακτική συνταγή για πίτσα, εκτός της κανονικής, είναι και η σκεπαστή. Είναι το ίδιο νόστιμη, μόνο που επειδή κρατά …
Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν σύμφωνα με την διαθεσιμότητα αλλά και την έμπνευση της στιγμής. Μιλάμε για: 1 μεγάλη μπανάνα …
Μία νόστιμη συνταγή για ζύμη καλτσόνε, με γέμιση τυριών και ζαμπόν!!
Το καλτσονε, ειναι μια παραλλαγη της πιτσας και προερχεται απο την παραδοσιακη κουζινα της νοτιας Ιταλιας. Στην Ιταλια το ονομαζουν …
Ζύμη για καλτσόνε (π.χ. αυτή) Λάδι 2 ώριμες ντομάτες 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. ζαμπόν …
Σήμερα τρώμε γρήγορα, νόστιμα και χορταστικά!Φτιάχνουμε ένα Καλτσόνε, με φύλλο σφολιάτας, λίγο ζαμπόν και τυριά και είμαστε έτοιμοι. Χωρίς χρονοβόρες …
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα κιμά που σας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι και να εντυπωσιάσετε και την επόμενη μέρα…Εγω …
ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΛΤΖΟΝΕ ΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΕΥΜΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΖΥΜΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΙΜΑΣ ΤΥΡΙ ΑΥΓΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΟΒΟΥΜΕ …
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα κιμά που σας έχει περισσέψει από το χθεσινό τραπέζι και να εντυπωσιάσετε και την επόμενη μέρα…περισσότερα