Ψάρια τηγανιτά σαβόρο
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
Είναι ποντιακή συνταγή, χαμψία λέγονται οι γαύροι στα ποντιακά, εξ ου και το χαμψοπίλαφο. Πιο πολύ μανούρα έχει το φιλετάρισμα …
Η κατάψυξη ήταν “τίγκα” από διάφορα… και είχα ήδη: καλαμάρια, σαρδελίτσα, γαλέο, μια μέτρια ροφό-σφυρίδα (την ετοιμάζω για σούπα) αλλά …
4 ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ 4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 10 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ 125 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ) 2 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ …
Η διαφορά της συγκεκριμένης συνταγής από την αυθεντική… (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ), είναι ότι χρησιμοποιούμε και μαρούλι!
Το μεζεδάκι αυτό, που για μένα όπως και για τις μικρές μας τώρα, γινόταν το κύριο γεύμα είναι τρελλά νόστιμο. …
Το πήρε το μάτι μου κι αυτό ήταν. Επειδή δε ο μπακαλιάρος που αγόρασα για τηγανητό , την τελευταία στιγμή …
Πάμε σιγά-σιγά προς την 25η Μαρτίου (καλά το πως φεύγουν έτσι οι μήνες μέσα στο 2015, δεν είναι να το …
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι τον τηγανίζουν και τον τρώνε με σάλτσα ή με σκορδαλιά. Αυτός ο περιορισμός τον αδικεί, …
Ένα αφράτο και ζουμερό μπιφτέκι, σίγουρα δεν γίνεται μόνον από καλό κιμά. Μπορεί να γίνει κι’ από ένα πολύ καλό …
Στην τελευταία μας επίσκεψη στον ψαρά, προμηθευτήκαμε 2 μεγάλες ολόφρεσκες φέτες μαγιάτικο.Πρόκειται για ένα είδος φρικασέ , αλλά με 2-3 …
Ο παστός μπακαλιάρος είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται σε πολλές παραδοσιακές συνταγές της Ελλάδας, από τηγανιτός με σκορδαλιά έως φρικασέ …
Το μικρό ασημένιο και λίγο στρουμπουλό -για τα κυβικά εκατοστά του- ψαράκι που γλυκίζει στο στόμα, η τόσο ωραία τόση …
Υλικά Γλώσσες φιλέτο 3 τεμ κατεψυγμένες Καλαμποκάλευρο 5 κουταλιές της σούπας Νερό ζεστό 1 φλιτζάνι του τσαγιού περίπου Αλάτι – …
Μερακλίδικη ψαροφαγία έχει το σημερινό μενού!
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει νοστιμότερο ψάρι από το τηγανητό! Αλλά μια και το τηγάνι το έχουμε σχεδόν ξεχάσει …
Υλικά 800 γρ. παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος, κομμένος σε μεγάλες μπουκιές 1/2 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό …
Υλικά 1 κιλό ψάρι φιλέτο (πέρκα) 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 κουταλιά λάδι 2 ρίζες μάραθο ψιλοκομμένο 2 αντσούγιες φιλέτο …
“Κι ο κολιός (είναι εξαιρετικός) τον Αύγουστο” λέει ο λαός μας! Αυτό βέβαια δεν άρχισε να λέγεται τυχαία. Όμως πιστεύω …
ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα) ½ κ. σαρδέλες 3 – 4 ντομάτες μέτριες 3 κρεμμύδια μέτρια Φρέσκο δυόσμο Ρίγανη ξερή & φρέσκια …