Fougasse
Το ιδιαίτερο σχήμα του γαλλικού ψωμιού fougasse, προέρχεται από το στάχυ.. Διαλύουμε την μαγιά και την βάζουμε σε ένα μικρό …
Από τότε που ξεκίνησα να κάνω σπιτικά ψωμάκια δεν έχω σταματήσει να ψήνω. Αφού το κάνω εγώ που δεν είμαι …
Νηστίσιμα, αρωματικά, αφράτα ή πιο στεγνά (ανάλογα με τόσο σφικτή θα φτιάξουμε τη ζύμη), καταναλώνονται και αντί ψωμιού αν το …
Κορίτσια μου, σήμερα το μενού έχει μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και νόστιμη. Μια συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει παιδικόή και …
Τα συγκεκριμένα ψωμάκια είναι από τα πιο πετυχημένα αρτοπαρασκευάσματα του τελευταίου καιρού, καθώς έγιναν στα γρήγορα . Ελιόψωμα με μαράθο, …
Τι καλύτερο από το φρέσκο ψωμί με ελιές και μάλιστα δυο σε ένα!Μια εύκολη ρουστίκ πρόταση για μαλακά μπαστουνάκια ψωμιού …
Υλικά: 1 κιλό αλεύρι. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. 3/4 του φλυτζανιού λάδι ελαιόλαδο. 1 …
Εύκολο, γρήγορο και πάνω από όλα νόστιμο! Έχει τραγανή αφράτη υφή, μία εναλλακτική πρόταση από το κλασσικό ελιόψωμο. Υλικά 2/3 …
Υλικά 250 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα 4 25 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 8 γρ …
Το μείγμα θα είναι μάλλον σφικτό, δεν έχει την υφή ενός κέικ. Είναι καταπληκτικό κολατσιό για όσους νηστεύουν….
Τόσο νόστιμα, που μια φορά αν τα φτιάξετε, θα τα φτιάχνετε συνέχεια όπως κι εγώ! Αφράτα ελιοψωμάκια, που μπαίνουν εύκολα …
40 γρ. νωπή μαγιά 250 γρ. αλεύρι καλαμποκίσιο 250 γρ. αλεύρι λευκό 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ½ κουταλάκι του …
Κάπου κάπου τα απογεύματα βλέπω την εκπομπή “Chef στον αέρα” του ΣΚΑΙ. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχε μια συνταγή για …