Τυρόψωμο τραγανό σαν του φούρνου!
Είναι η περίοδος που οι γονείς μου μαζεύουν ελιές! Και όπως παντα περιμένουν πως και πως τη στιγμή που θα …
Είναι η περίοδος που οι γονείς μου μαζεύουν ελιές! Και όπως παντα περιμένουν πως και πως τη στιγμή που θα …
Τυρόψωμο πολύ απλό που θα το λατρέψουν κυρίως μικροί αλλά και μεγάλοι.
Υλικά 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι γάλα 1 φαριν απ 500 γρ φέτα
Υλικά Για την προ-ζύμη: 125 gr φυσικό προζύμι 100 gr νερό 125 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για τη …
Στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο γιορτινές, είναι φαγητά που μπορούνε να γίνουνε όποτε θέλουμε, απλώς εμείς τώρα τα στολίζουμε …
Οι τυροκόμοι της Καστοριάς φημίζονται για τη φέτα, το κασέρι, το κεφαλοτύρι, την κεφαλογραβιέρα και το κατσικίσιο τυρί τους. Φανταστείτε …
Με αφορμή και έμπνευση από την ανάρτηση της συν-μπλόκερ Μαρία Μπέικα, για το αγαπημένο τυρόψωμο του γιόκα της (όπως καλά …
Υλικά συνταγής 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά ξερή 2 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι 1 ποτήρι …
Υλικά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 700 γρ Νωπή μαγιά ΓΙΩΤΗΣ 40 γρ Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ ψιλοκομμένο …
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο η για όλες τις χρήσεις 2 φακέλους μαγιά 2 πρέζες ζάχαρη 1 κ.σ. αλάτι 600 γρ. …
Υλικά: 500 γραμ. αλεύρι 250 γραμ. φέτα 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.γ. ζάχαρη 2 κ.γ. θυμάρι λίγο αλάτι 1/2 …
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να απολαύσουμε «τυρόπιτα» στα γρήγορα! Υλικά: 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο 2 φλιτζάνι αλεύρι για ψωμί ζυμωτό …
Υλικά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 6 κούπες τσαγιού κοσκινισμένο Μαγιά νωπή ή ξερή 4ο γρ ή 1 φακελάκι …
Γιατί όχι;;;; Τυρί φέτα και καρύδια είναι ένας πολύ αρμονικός και λιχούδικος συνδυασμός. Νοστιμιά σκέτη κι όταν αυτός ο συνδυασμός …
Υλικά 600 γραμμ. αλεύρι δυνατό 1 φακελάκι μαγιά σκόνη 1 κ.γλ. ζάχαρη 1 κ.γλ. αλάτι Νερό όσο σηκώσει (περίπου 1½ …
σήμερα, μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε αυτό το νοστιμότατο τυρόψωμο-πίτα! Πανεύκολο… ακόμη και για τον πιο αρχάριο στην κουζίνα και …
Την εποχή που όλα ήταν αλλιώς, για πρωινό ή απογευματινό κολατσιό, αλλά και όταν ζύμωναν ψωμί, οι γιαγιάδες και οι …
ΥΛΙΚΑ 1ξερη μαγια 1ποτηρι χλιαρο νερο 2ποτηρια αλευρι για ολες τις χρησεις αλατι και λιγο ελαιολαδο φετα σκληρη και χοτροκομμενη …
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι ξηρή μαγιά1 κ.γλ αλάτι2 κ.γλ ζάχαρη1 κ.σ ελαιόλαδο1 1/2 περίπου κούπα νερό …
Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-τοπική κουζίνα του Πηλίου και συγκεκριμένα της Πορταριάς! Το υλικό που κάνει την …