Ψωμί χωρίς αλάτι
Η ζύμη θα είναι ελαφρά κολλώδης και αραιή. Ιδανικά η θερμοκρασία χώρου πρέπει να είναι γύρω στους 25°C. Αν ο …
Η ζύμη θα είναι ελαφρά κολλώδης και αραιή. Ιδανικά η θερμοκρασία χώρου πρέπει να είναι γύρω στους 25°C. Αν ο …
Πάμε να φτιάξουμε παρέα ένα πεντανόστιμο ψωμάκι! Εύκολα, γρήγορα και απλά! Να σου συστήσω τη Λόλα τη Φρατζόλα, που θα …
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατέυουμε. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το …
Ψωμι “ανεβατο” ευκολο, που μπορει να εμπλουτιστει με σταφιδες, τυρι, μπεικον, σκορδο, ελιες
Το ψωμάκι που φτιάχνω μέρα παρά μέρα για το σπίτι τύπου λαγάνας και αρέσει πολύ σε όλους-Δεν το περιμένω να …
Ευκολο και Γρηγορο!…
Η μυρωδιά από το ζεστό φρεσκοψημένο ψωμί είναι από τις πιο αγαπημένες μου και ειδικά αυτό το ψωμί με Μακεδονικό …
…
Για να ολοκληρώσουμε την αμαρτία λοιπόν, σας έχω μια πολύ ωραία συνταγή για σπιτικό ψωμάκι! Είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμο …
Θες να κάνεις σπιτικό ψωμί, αλλά βαριέσαι τη διαδικασία; Δε μπορείς να περιμένεις τη ζύμη να φουσκώσει με τη μαγιά …
Πάντα, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από το τραπέζι μας το πρωί δεν έλειπε το γάλα, το μεσημέρι το τυρί …
Υλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φακελάκια μαγιά ξερή 1 κουταλάκι ζάχαρη 2 κουταλάκια αλάτι 4 κουταλιές …
Αυτό το ψωμί έχει τραγανή κόρα και όχι σφιχτή ψύχα.
Aπίστευτο ψωμάκι σε φόρμα αφράτο και υπέροχο όπως του τοστ!!
Ένα ψωμί με φοβερά τραγανή κόρα και αφράτη, μαλακιά και συνεκτική ψίχα, με γήινη χροιά από το αλεύρι ολικής άλεσης, …
Αυτό είναι το τέλειο ψωμί! Πέστο βασιλικού, παρμεζάνα και κουκουνάρι είναι ο τέλειος συνδυασμός σε ένα ψωμί που όλοι μπορούν …
Αυτό το ψωμί είναι αφρός μαλακό, αφράτο και γευστικό ακόμη και την άλλη μέρα είναι σαν να είναι φρέσκο. Είναι …
Υλικά 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει [περίπου 500 …
Ξεχνάς, λοιπόν, προς το παρόν τη χαλάρωση του ζυμώματος (γλυτώνεις και τα χέρια σου από την ταλαιπωρία εδώ που τα …
Ακόμα και αν δεν αλλάζετε το αγαπημένο σας ψωμί φούρνου με τίποτα, δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!! Και θα περάσετε …