Ψωμί χωρίς αλάτι
Η ζύμη θα είναι ελαφρά κολλώδης και αραιή. Ιδανικά η θερμοκρασία χώρου πρέπει να είναι γύρω στους 25°C. Αν ο …
Η ζύμη θα είναι ελαφρά κολλώδης και αραιή. Ιδανικά η θερμοκρασία χώρου πρέπει να είναι γύρω στους 25°C. Αν ο …
Από τότε που ξεκίνησα να κάνω σπιτικά ψωμάκια δεν έχω σταματήσει να ψήνω. Αφού το κάνω εγώ που δεν είμαι …
Βγήκα με ένα σμήνος χαρμόσυνα πουλάκια που πήραν θέση στο τραπέζι της Ανάστασης. Στάθηκαν χαριτωμένα μέσα στα βαθιά πιάτα με …
Τι καλύτερο από το φρέσκο ψωμί με ελιές και μάλιστα δυο σε ένα!Μια εύκολη ρουστίκ πρόταση για μαλακά μπαστουνάκια ψωμιού …
Το ονομάσαμε το κολατσιό της Κυριακής, το ετοιμάζω το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή πρωί το τσακίζουμε.. δεν μένει …
Είναι ένα πλήρες γεύμα γεμάτο αρώματα με πλούσια γεύση!
Η αλήθεια είναι πως με το ψωμί -αλλά και γενικότερα με τις ζύμες- έχω μιά ιδιαίτερη σχέση: σαν ζύμες μου …
Καλή εβδομάδα και πάλι και …δεν είναι αργά για να δούμε μια συνταγή για λαγάνα που εκτός της καλής παρέας …
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να απολαύσουμε «τυρόπιτα» στα γρήγορα! Υλικά: 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο 2 φλιτζάνι αλεύρι για ψωμί ζυμωτό …
Γρήγορα, εύκολα, νόστιμα, που γίνονται σε 5 λεπτά. Δέχονται και πολλές παραλλαγές αυτά τα ιρλανδέζικα ψωμάκια.
Η Καθαρά Δευτέρα γαστρονομικά είναι συνυφασμένη με τη λαγάνα και διάφορα νηστίσιμα εδέσματα όπως ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, χαλβάς, φασολάδα, τουρσί και …
Το μείγμα θα είναι μάλλον σφικτό, δεν έχει την υφή ενός κέικ. Είναι καταπληκτικό κολατσιό για όσους νηστεύουν….
Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, μου αρέσει να ζυμώνω το ψωμί που σερβίρω στο τραπέζι μας. Συνήθως το ψωμί που φτιάχνω …
Την τρέλα μου με τα ψωμιά την έχετε μάλλον καταλάβει… κάθε φορά με μια μικρή παραλλαγή για ακόμα καλύτερο γευστικό …
Μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες του Πάσχα, είναι να φτιάχνω το πασχαλινό μας ψωμί. Μια συνήθεια που κρατώ εδώ …
Είναι γεγονός ότι κάθε φορά που κάνω την βόλτα μου στην “ηλεκτρονική” γειτονιά, θαυμάζω τις καταπληκτικές δημιουργίες με τη μέθοδο …
Τέλος πάντων, βρήκα που λέτε αυτά τα μικρά σύμμικτα ψωμάκια και με ενθουσίασαν για πολλούς λόγους. Πρώτα πρώτα γιατί είναι …
Για το ψωμί 500 γρ αλέυρι για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 25 γρ νωπή μαγιά …
Τα ψωμάκια αυτά τα φτιάχνω πολύ συχνά.Έχουν πιο πλούσια και γεμάτη γεύση από τα απλά ψωμάκια.Επίσης είναι ελαφρά γλυκά, γι …