Σκορδάτη μαγιονέζα
Υλικά συνταγής 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 αυγό μεγάλο (ο κρόκος) 2 κ.σ. λεμόνι (ο χυμός του) ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο …
Υλικά συνταγής 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 αυγό μεγάλο (ο κρόκος) 2 κ.σ. λεμόνι (ο χυμός του) ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο …
Υλικά 1 ποτήρι του κρασιού γάλα εβαπορέ 1 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο 1 ποτήρι του λικέρ χυμό λεμονιού …
Υλικά 2 αυγά 1 κουτ. σούπας ξύδι 1 κουτ. σούπας λεμόνι 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα 300-400 ml ηλιέλαιo Αλάτι Λευκό …
Πάντρεμα μεταξύ παλαιών και νέων γεύσεων. 1 αγγούρι 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά της σούπας ξύδι 3/4 της κούπας μαγιονέζα …
Σάλτσα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος που συνοδεύει τέλεια χοιρινό σνίτσελ αλλά και μακαρόνια. λίγο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 μικρό …
4 αβοκάντο 1/2 φλιτζ. πράσινο τσίλι κομμένο 1/2 μέτρια τομάτα κομμένη 2 κουταλάκια κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλάκια μαγιονέζα 1/2 κουταλάκι …
Υλικά συνταγής 4 κ.σ. αγουρέλαιο (κατά προτίμηση βιολογικό) 2 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.γ. ξύδι λευκό 1 κ.γ. μέλι 2 κ.σ. …
Υλικά: – 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας – 2 …
Η μπεσαμέλ (béchamel), μία από τιςβασικές σάλτσες της γαλλικής κουζίνας με βούτυρο, αλεύρι και φρέσκο γάλα, χρησιμοποιείται ενδεικτικά στα μακαρόνια …
Μια πολύ δροσερή και νοστιμη συνταγή για ένα ντιπάκι γιαουρτιού που αναλόγως της ρευστότητάς του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως …
Αυτό το άλειμμα τυριού το έχω κάνει δύο φορές και απέκτησε φανατικούς οπαδούς και τις δύο φορές. Η διακόσμησή του …
Δεν ξέρω αν εσείς έχετε δυσκολευτεί με τη μαγιονέζα εγώ πάντως τα “βρήκα σκούρα”… εκτός από αυτή τη φορά που …