CREAMING METHOD : ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΚΕΪΚ Η’ ΜΠΙΣΚΟΤΑ)
Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο, κλασσικό κέϊκ ή μπισκότα, με την σωστή, μάλλον συμπαγή, αλλά αφράτη υφή, που να λιώνουν …
Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο, κλασσικό κέϊκ ή μπισκότα, με την σωστή, μάλλον συμπαγή, αλλά αφράτη υφή, που να λιώνουν …
– Γιατί το κέϊκ φουσκώνει στην μέση κατά το ψήσιμο και σχηματίζει το “βουναλάκι” ?
Μήπως κάποιες φορές κολλάει το κέικ σας μέσα στη φόρμα και είναι αδύνατο να το βγάλετε χωρίς να διαλυθεί; Αν …
ιΤα μυστικά για ένα επιτυχημένο αφράτο κέικ:Για να γίνει το κέικ μας αφράτο δεν χτυπάμε πολύ ώρα με το μίξερ …
Για να μην κρατάει για τον εαυτό του το ταψί μας ένα μέρος από το κέικ που ψήσαμε σε αυτό!
Ένα έξυπνο κολπάκι για να κόβεται εύκολα μαλακά τυριά και παντεσπάνια.
Με πολύ απλά βήματα, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι λαδόκολλας, μπορείτε να φτιάξετε μία επένδυση στη φόρμα όπου πρόκειται να ψήσετε ένα …
Είναι ένα κουτί με σοκολατάκια μόνο που το κουτί είναι φτιαγμένο από κέικ και ζαχαρόπαστα!
Φτιάξτε μία τούρτα ή ένα κέικ σε σχήμα καρδιάς, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε ειδική φόρμα!!
Θέλουμε ένα νόστιμο κέικ με σχήμα καρδιάς, η μέρα των ερωτευμένων πλησιάζει, και δεν έχουμε φόρμα καρδιά. Τι κάνουμε; Πολύ …
Για να γίνει το κέικ μας πετυχημένο και να φουσκώσει σωστά θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας τα παρακάτω :1) …
Συμβαίνει και στους καλύτερους οικιακούς ζαχαροπλάστες να μην φουσκώσει κατά πώς πρέπει το κέικ. Όμως το «πατικωμένο» αυτό σκεύασμα δεν …
Το βουτύρωμα και το αλεύρωμα των μεταλλικών φορμών γίνεται ως εξής: Λιώνουμε λίγο βούτυρο και αλείφουμε…
Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου στην αρχή ή στη μέση του ψησίματος, διότι το κέικ μας θα «καθίσει»…
Ενώ το κέικ θεωρείται ένα από πιο εύκολα γλυκά, παρόλαυτα υπάρχουν φορές που το κέικ σας στέφεται με απόλυτη αποτυχία?Και …
Ποτέ δεν μου άρεσε η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Την βρίσκω κιτς και ενοχλητικά ξενόφερτη, μια ακόμη ευκαιρία για να …
Ο λόγος που χρησιμοποιούμε το ξινόγαλο σε μία συνταγή είναι πρώτα η γέυση που μας δίνει, αλλά και η χημική …