Μελομακάρονα με σιμιγδάλι, χωρίς αλεύρι!
Δεν ξέρω την προέλευση της συνταγής, δεν είναι από τη μητέρα μου. Ποιος ξέρει πώς βρέθηκε στο τετράδιό μου! Δεν …
Δεν ξέρω την προέλευση της συνταγής, δεν είναι από τη μητέρα μου. Ποιος ξέρει πώς βρέθηκε στο τετράδιό μου! Δεν …
Μια εύκολη και πολύ νόστιμη Βασιλόπιτα – κέικ από τον Ανδρέα Λαγό ! Καλή γλυκιά χρονιά να έχουμε με υγεία!
Το ψωμί του Χριστού, ή αλλιώς Σταυρόψωμο όπως λέγεται, είναι ένα γλυκό ψωμί, που οι νοικοκυρές, παρασκευάζουν συνήθως, την παραμονή, …
Κάθε χρόνο ζυμώνω ένα χριστόψωμο, έτσι για το καλό! Υλικά 440 gr. αλεύρι 8 gr. μαγιά στιγμής ή 15 gr. …
Έχω διαφοροποιήσει την παραδοσιακή συνταγή της μαμάς μου προσθέτοντας σουσάμι και στη γέμιση και μπορώ να πω ότι γίνονται ανάρπαστα. …
Οι κατάδες, αν δεν ξέρεις, ούτε που σου πάει στο μυαλό τι μπορεί να είναι! Σίγουρα η πρώτη σκέψη σου …
Υλικά Για την ζύμη: ½ κιλό λάδι, 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη, 1 ποτήρι του νερού αλυσίβα, 4 πορτοκάλια, 1 …
Τα υλικά μας: 1/2 κιλό λάδι καλό 2 ποτήρια νερού ζάχαρη 5 πορτοκάλια ζουμερά ο χυμός τους 2 κουταλιές σ. …
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά (καλύτερα την επομένη, εγώ τα φτιάχνω το απόγευμα και τα μελώνω το απόγευμα της επομένης). Οπότε …
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό Ημέρα προβολής 20/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή. ΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση: …
Καιρός ήταν να φτιάξουμε και τα δικά μας μελομακάρονα. Αν και μελισσοκόμοι πολύ το καθυστερήσαμε. Εδώ θέλω να σας πω …
Υλικά Για την ζύμη: μισό κιλό λάδι 1 κιλό αλεύρι 2 νεροπότηρα ζάχαρη 1 νεροπότηρο αλισίβα 4 πορτοκάλια (το ξύσμα …
Μια από τις παραδοσιακές Βασιλόπιτες της Ελληνικής Κουζίνας! Συνήθως στην Θεσσαλία η βασιλόπιτα είχε την μορφή πίτας και μάλιστα αλμυρής, …
Το παραδοσιακό ψωμί των Χριστουγέννων που οι νοικοκυρές παρασκευάζουν με ιδιαίτερη ευλάβεια ειδικά για τη μεγάλη αυτή εορτή και το …
Μελομακάρονα Υλικά για 80 (περίπου) κομμάτια3 ποτήρια ελαιόλαδο1 ½ ποτήρι ζάχαρη1 ποτήρι πορτοκαλόχυμο½ ποτήρι κονιάκ1 κ.γλ σόδα1 συσκευασία μπέικιν πάουντερξύσμα …
ΕΙΝΑΙΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ Η ΜΑΡΙΝΑ!!!ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!! ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΩ …
Μπορείτε αν βρίσκετε το θυμαρίσιο μέλι πολύ βαρύ, να χρησιμοποιήσετε Ανθέων.
Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονο. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Γεύση και άρωμα που συναρπάζουν.
Οι γνώμες για επιτυχημένα μελομακάρονα διίστανται .Σ’ άλλους αρέσουν πολύ σιροπιασμένα, σ’ άλλους τριφτά, σ’ άλλους μαλακά σ’ άλλους σχετικά …
για τα μελομακάρονα 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή μισό αλεύρι και μισό σιμιγδάλι, αν θέλουμε να …