Συνταγές για ζυμαρικά
Πένες με κιμά, λαχανικά , 4 τυριά και μπεσαμέλ γιαουρτιού
ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παστίτσιο δεν το λες, μακαρόνια γκρατέν δεν το λες αλλά, στο τέλος τέλος έχει τόση σημασία η ονομασία …
Συνταγές για ζυμαρικά
ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παστίτσιο δεν το λες, μακαρόνια γκρατέν δεν το λες αλλά, στο τέλος τέλος έχει τόση σημασία η ονομασία …
Υλικά 500 γραμμάρια λαζάνια 800 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 4 ντομάτες τριμμένες …
Το αυθεντικό pesto alla Genovese (πέστο βασιλικού) προέρχεται απ’ τη περιοχή Liguria στη Βόρεια Ιταλία που έχει πρωτεύουσα τη Genoa….
Ας ξεκινήσω πρώτα με τον ορισμό. «Πέστο» στα ιταλικά, ουσιαστικά είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οτιδήποτε χτυπιέται σε ένα …
Υλικά 1/2 κ. κουρκουμπίνες αποξηραμένες 1/2 κ. μανιτάρια μέτρια agaricus 2 πράσα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ξερό κρεμμύδι 150 γ. …
Μία ξεχωριστή Αποκριάτικη συνταγή είναι το Βενετσιάνικο Παστίτσιο από τα Κύθηρα. Αυτό το ξεχωριστό παστίτσιο έχει μία γλυκιά ζύμη αντί για …
Το σπαγγέτι καρμπονάρα είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, το οποίο μαγειρεύουν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. …
Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Σαρδηνία, γιά να δοκιμάσουμε τα τοπικά ραβιόλια (γεμιστά ζυμαρικά)…culurzònes) είναι ραβιόλια, φτιαγμένα με μία απλή …
Είναι το κλασικό μαμαδίστικο παστίτσιο απλά με λίγη διαφορά στο στήσιμο. Το δοκίμασα από την πεθερά μου και από τότε …
…Η έμπειρη μαγείρισσα, είχε την έμπνευση να συνδυάσει τα τηγανητά κολοκυθάκια με το τοπικό τυρί προβολόνε del Monaco, καί να …
Η Πουτανέσκα (puttanesca) είναι μια απ’ τις πιο γνωστές μας Ιταλικές μακαρονάδες κατ’ αρχάς λόγω πιασάρικου ονόματος. Για μένα η …
Η συνταγή μας σήμερα ανήκει στις “αμαρτωλές” συνταγές. Μπόλικες θερμίδες και λιπαρά, αν και κάναμε μια προσπάθεια να τις περιορίσουμε …
Η πιο νόστιμη Αματριτσιάνα (Amatriciana) είθισται να γίνεται με Bucatini και μόνον άλλα 4 ακόμη υλικά, αποτελώντας μια απ’ τις …
Υλικά για 4 άτομα: 100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα 500 γρ. σπαγγέτι 50 γρ.πεκορίνο 5 γρ. ξύσμα λεμονιού 1 κρεμμύδι ξερό άσπρο …
Όλος αυτός ο κρύος καιρός ήταν ιδανικός για ένα από τα πιο απολαυστικά Ελληνικά comfort foods: το Παστίτσιο! Το πιάτο …
Η καρμπονάρα (pasta alla carbonara), είναι ένα πιάτο-μύθος της Ιταλικής κουζίνας, γεμάτο ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, μπλεγμένες ιστορίες και άγνωστες πτυχές παρά …
Υλικά της συνταγής μας (ταψί 22 Χ 32) 500 γρ. μακαρόνια barilla για παστίτσιο 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο σπάλα η …
Σπαγκέττι αλ’ αματριτσάνα ή αλά ματριτσάνα, πρόκειται για μία παραδοσιακή, χωριάτικη συνταγή, που περιέχει φυσικά, τα τοπικά υλικά της περιοχής …