75
Υλικά
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν συνδέσει το Κυδώνι με τη γονιμότητα και πρόσφεραν ένα στο νιόπαντρο ζευγάρι, να το φάνε μαζί για ευγονία. Κι εμείς σήμερα τα αγαπάμε πολύ τα Κυδώνια και τα χρησιμοποιούμε στη Ζαχαροπλαστική και στη Μαγειρική. Η εποχή τους είναι το τέλος του φθινοπώρου, δηλαδή τώρα, οπότε μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και να φτιάξουμε γλυκό κουταλιού, αρωματικές μαρμελάδες ή να τα ψήσουμε στο φούρνο με μπαχαρικά και γλυκό κρασί. Με αυτούς τους μυρωδάτους καρπούς μπορούμε επίσης να γεμίσουμε υπέροχες τάρτες και να φτιάξουμε ένα λαχταριστό επιδόρπιο....
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com