76
Υλικά
- μπούτι κοτόπουλο 6 τμχ
- κοπανάκια 6 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- σάλτσα σόγιας 2 κσ
- κονιάκ 2 κσ
- ξερά δαμάσκηνα 8 τμχ
- πατάτες 3 τμχ
- γάλα 4 κσ
- κίτρινο τυρί 1 χούφτ
- έμενταλ 1 χούφτ
- βασιλικός 1 κσ
- μουστάρδα 1 κσ
- πιπέρι -
Αν κάνουμε ένα γκάλοπ και ρωτήσουμε τους Έλληνες ποιο φαγητό τούς θυμίζει κυριακάτικο τραπέζι, είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα αναφωνήσουν χωρίς ιδιαίτερη σκέψη: "Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες". Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω συνδέσει αυτό το φαγητό με το τραπέζι της Κυριακής, όπου όλη η οικογένεια μαζεύεται για να απολαύσει το ροδοψημένο κοτοπουλάκι (ξέρετε εκείνο με την τραγανή πετσούλα) και τις μελωμένες πατατούλες (αυτές με το χρυσαφί χρώμα που παραδίνονται άνευ όρων στο πιρούνι σου). Προσωπικά, λατρεύω το συγκεκριμένο φαγητό και απολαμβάνω τόσο να το φτιάχνω όσο και να το τρώω. Όμως πού και πού επιβάλλεται μια αλλαγή για να μην βαριόμαστε...
Διάβασε τη συνταγή στο sundayspoon.blogspot.com