95
Υλικά
- αλεύρι 225 γρ
- φουντούκι 50 γρ
- ινδοκάρυδο 40 γρ
- ζάχαρη άχνη 90 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- τζίντζερ 0.25 κγ
- αυγά 2 τμχ
- αραβοσιτέλαιο 3 κσ
- ανανάς 350 γρ
- εσάνς βανίλιας 1 κγ
- νεκταρίνια 2 τμχ
- τυρί κρέμα 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 2 κγ
- εσάνς βανίλιας 1 κγ
..μετά την τούρτα της τελευταίας φοράς με τη σοκολάτα, τα σιρόπια, τα καραμελάκια, τα ένα σωρό παχυντικά με άλλα λόγια, σήμερα σας δίνω κάτι πιο ελαφρύ για ξεκάρφωμα(ανέβηκε και στη στήλη στο "mamapeinao")! Λίγη ζάχαρη και καθόλου ζωικά λιπαρά. Ψάχνοντας διάφορες συνταγές στο διαδίκτυο, τελικά πειραματίστηκα με τα φρούτα και ειδικά τον ανανά που μπορεί να δώσει γλύκα αντικαθιστώντας εν μέρει τη ζάχαρη και προέκυψε ένα ζουμερό κέικ που νομίζω είναι ό,τι καλύτερο για το καλοκαιρινό πρωινό σας. Να θυμάστε ότι σίγουρα έχει θερμίδες αλλά όχι τόσες όσες ένα κλασικό κέικ...
Διάβασε τη συνταγή στο santie-athina.blogspot.com