370
Υλικά
- ρεβίθια 500 γρ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- μπαχάρι 3 κόκκοι
- μελιτζάνες φλάσκες 2 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 2 τμχ
- ντομάτα 4 τμχ
- μαϊντανός 1 χούφτ
- βασιλικός 1 χούφτ
- πράσινες ελιές 100 γρ
- ξύδι βαλσαμικό 3 κσ
- μπούκοβο 1 κσ
- μπούκοβο 0.5 κγ
- μαύρη ζάχαρη 1 κγ
- πιπέρι -
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
Συνήθως οι συνταγές που παρουσιάζουμε δεν απαιτούν πολύ χρόνο ενασχόλησης με την κουζίνα. Η σημερινή όμως αποτελεί εξαίρεση. Δε σημαίνει ότι απαραίτητα θα πρέπει να είστε πάνω από την κουζίνα 3 ώρες που χρειάζεται περίπου για να γίνει, αλλά όπως και να 'χει απέχει πολύ από το μισάωρο έως σαρανταπεντάλεπτο που χρειάζονται οι περισσότερες συνταγές μας. Παρόλα αυτά επειδή είναι φαγητό γάστρας η "ταλαιπωρία" μειώνεται λίγο. Στα συν της συνταγής είναι ότι είναι χορτοφαγική, θρεπτικότατη, (καθώς συνδυάζει όσπρια με λαχανικά), ελαφρώς πικάντικη και απόλυτα καλοκαιρινή! Αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε λίγη ώρα παραπάνω εφόσον σας το επιτρέπουν οι συνθήκες. Δε θα χάσετε!...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com