70
Υλικά
- ελαιόλαδο 1.25 κούπα/ες
- ζάχαρη 2.5 κγ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 κούπα/ες
- ρακή-τσικουδιά 2 κσ
- κονιάκ 2 κσ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κφτ κγ
- κανέλα 2 κγ
- αλάτι 1 τσιμπ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- αλεύρι 4.5 κούπα/ες
- καρύδια 1 κούπα/ες
- σουσάμι 0.75 κούπα/ες
- μέλι 2 κσ
- κανέλα 1 ξύλο/α
Έχω διαφοροποιήσει την παραδοσιακή συνταγή της μαμάς μου προσθέτοντας σουσάμι και στη γέμιση και μπορώ να πω ότι γίνονται ανάρπαστα. Καρύδι βέβαια χρησιμοποιούσαν στη γέμιση πάντα. Ταιριάζει τόσο πολύ με το μέλι και τα αρώματα των μελομακάρονων!
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com