248
Υλικά
- ζύμη πίτσας 1 δόση
- κασέρι 100 γρ
- χοιρομέρι 2 φέτ
- σουτζούκι 2 φέτ
- παστουρμάς 2 φέτ
- αυγά 2 τμχ
- φρέσκο βούτυρο -
Λίγες αποσκευές, αλλά πολλές συνταγές για τους πρόσφυγες της Μικρασίας. Στην Ιωνία, το τραπέζι συχνά περιελάμβανε κρέας προβάτου ή αρνιού. Το φθινόπωρο οι νοικοκυρές προετοιμάζονταν για το χειμώνα, φτιάχνοντας παστουρμά, σουτζούκι, παστό κρέας και καβουρμά. Όταν δε, τα εδέσματα αυτά συνδυάζονταν με την αφράτη ζύμη του πεϊνιρλί, το αποτέλεσμα ήταν ονειρεμένο!
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr