57
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- βούτυρο 250 γρ
- ζάχαρη άχνη 1 κούπα/ες
- αυγά 1 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- μαρμελάδα πορτοκάλι 6 κσ
- μήλα 3 τμχ
- καστανή ζάχαρη 2 κσ
- κανέλα 2 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- ασπράδι 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη 1 κγ
ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 1 κτγ μπέικιν 250 γρ βούτυρο παγωμένο 1 κούπα ζάχαρη άχνη 1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο) 1 βανίλια 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) ελάχιστο αλάτι 2-3 κτΣ παγωμένο νερό (αν χρειαστεί) Για τη γέμιση 6 κτΣ μαρμελάδα (πορτοκάλι) ελαφρά αραιωμένη 3 μήλα 2 κτΣ καστανή ζάχαρη 2 κτγ κανέλα τριμμένη 1 λεμόνι (χυμό) Βούτυρο για το ταψί 1 ασπράδι αυγού αραιωμένο με λίγο νερό 1 κτγ ζάχαρη άχνη
Διάβασε τη συνταγή στο oinomagirion.blogspot.com