102
Υλικά
- συναγρίδα 2 κιλ
- σφυρίδα 2 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- πιπέρι 10 κόκκοι
- μπαχάρι 10 κόκκοι
- σέλινο 5 κλων
- καρότο 5 τμχ
- πατάτες 4 τμχ
- κολοκύθια 3 τμχ
- μαγιονέζα 2 φλ
- αγγουράκι τουρσί 5 τμχ
- κάπαρη 1 χούφτ
- μαϊντανός 0.25 ματσ.
- άνηθος 0.25 ματσ.
- αυγά 2 τμχ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- ρύζι καρολίνα 1.5 τμχ
- ζωμός ψαριού 3 φλ
- ελαιόλαδο 6 κσ
Αυτό το « εμβληματικό πιάτο της αθηναϊκής αστικής μαγειρικής» όπως αναφέρει ο γαστρονόμος φέρνει στο μυαλό την παλιά Αθήνα της δεκαετίας του ‘ 60 και του ’ 70. Αλλά και στα πολίτικα τραπεζώματα ήταν από τα πιάτα που πρωτοστατούσαν, γιατί πώς θα άρχιζε το γεύμα αν δεν υπήρχε πρώτα ένα βραστό ψάρι για την όρεξη; Με άλλα λόγια το ψάρι μαγιονέζα ΠΟΤΈ δεν ήταν απλή υπόθεση, αξίζει όμως να το ετοιμάζουμε μία στις τόσες χάριν του παλιού καλού καιρού...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr