91
Υλικά
- σπάλα 1250 γρ
- βούτυρο 2 κσ
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ντομάτα 500 ml
- ζάχαρη 1 κγ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπαχάρι 6 κόκκοι
- μαύρο πιπέρι 1 κγ
- πάπρικα γλυκιά 1 κσ
- πάστα πιπεριάς 1 κσ
- κριθαράκι 3 κούπα/ες
Το γιουβέτσι είναι φαγητό φούρνου και γίνεται συνήθως με μοσχαράκι, αλλά και με κατσικάκι ή κουνέλι, και βέβαια το ζυμαρικό είναι το κριθαράκι, το οποίο γιά πολλούς κατέληξε να είναι και συνώνυμο της λέξης γιουβέτσι. Το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό που πρέπει να καταναλωθεί αμέσως και ζεστό. Αν μείνει και ξαναζεσταθεί, τρώγεται μεν, αλλά χάνει όλη την γοητεία του!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com