303
Υλικά
- βούτυρο 250 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- αυγά 2 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
- βανίλια 3 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- γάλα εβαπορέ 1 κονσέρβα
- άνθος αραβοσίτου 80 γρ
- ζάχαρη 5 κσ
- μήλα 5 τμχ
- κανέλα 1 κγ
- ζάχαρη 2 κσ
- πτι μπερ 8 τμχ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
250 γρ.βούτυρο τύπου Lurpak λιωμένο αλλά όχι ζεστό 200 γρ.ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά 600 γρ.αλεύρι γ.ο.χ 3 βανίλιες 1 κ.γ μπέικιν 1/2 κ.γ αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ (400 γρ.) 1 κονσέρβα νερό (μετράμε με το ίδιο κουτί) 2 φακελάκια (80γρ.συνολικά) άνθος αραβοσίτου κρέμα βανίλια (5 κ.σ) 5 κ.σ ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ 5 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη (ή κομμένα σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια, εγώ τα έτριψα) 1 κ.γ κανέλα 1-2 κ.σ ζάχαρη 8 μπισκότα πτι-μπερ αλεσμένα
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com