124
Υλικά
- γάλα φρέσκο 1 λτ
- λευκό ξύδι 3 κσ
- μηλόξιδο 3 κσ
- αλάτι 1 κγ
Γιά να φτιάξουμε ρικότα στό σπίτι, θέλουμε πρώτα απ' όλα γάλα. Καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο, καλής ποιότητας, παρ' όλου που αρκετοί χρησιμοποιούν και το ληγμένο (αλλά όχι ξυνισμένο! ). Το γάλα πρέπει να είναι πλήρες σε λιπαρά, ώστε να πάρουμε μία ρικότα νόστιμη; μερικοί προσθέτουν και ένα μέρος κρέμα γάλακτος.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com