76
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ
- ζάχαρη 15 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- αλάτι 1 κγ
- παρμεζάνα 140 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 ml
- γάλα φρέσκο 100 ml
- αυγά 2 τμχ
- ελαιόλαδο 75 γρ
- σκόρδο 2 σκελ
- θυμάρι 1 κγ
- ρίγανη 1 κγ
- παπαρουνόσπορος 1 κσ
Όταν λοιπόν χρειάστηκε να φτιάξω αυτό το αλμυρό κέικ που βρήκα στο διαδίκτυο (μάλλον δεν χρειάστηκε...) και η ζύμη μου βγήκε αφύσικα σφιχτή, έκανα τις αλλαγές / προσθήκες που υπέθετα ότι χρειάζονταν για να τη διορθώσω και το αποτέλεσμα με δικαίωσε...Επίσης πρόσθεσα κι ένα δύο υλικά της αρεσκείας μου και βουαλά...Το κέικ των προσδοκιών μου...Παρμεζάνα και σκόρδο κουμπώνουν μεταξύ τους όπως ο τέντζερης με το καπάκι του...το αυθάδικο σκόρδο...ότι το κέικ αυτό είναι το καλύτερο από όλα τα αλμυρά που έχω φτιάξει ποτέ ή που έχω στο μπλογκ μέχρι σήμερα...Διάβασε τα υλικά, δες τη συνταγή και τις φωτογραφίες και θα καταλάβεις...έναν δίσκο τυριών (μην παραλείψεις την παρμεζάνα ανάμεσά τους) και αλλαντικών μαζί με ένα ελαφρύ αλκοολούχο ποτό ή ροζέ κρασί...
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com