71
Υλικά
- σπορέλαιο 1 φλ
- μαύρη ζάχαρη 1 φλ
- αυγά 3 τμχ
- κανέλα 1.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- γαρύφαλλο 1 πρέζα/ες
- πορτοκάλια 1 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- καρότο 3 φλ
- καρύδια 1 φλ
- φαρίνα 2.5 φλ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- μαργαρίνη 2 κσ
- τυρί κρέμα 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 1.5 φλ
- πορτοκάλια 1 τμχ
Μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε άχνη στο γλάσο, για να το κάνουμε παχύ ή αραιό - είναι καθαρά θέμα γούστου. Επίσης, μπορούμε να κόψουμε στη μέση την καροτόπιτα και να αλείψουμε με γλάσο, να καλύψουμε με το δεύτερο κομμάτι και να τελειώσουμε με γλάσο. Έτσι έχουμε μια τέλεια τούρτα καρότο!
Διάβασε τη συνταγή στο argiro.gr