211
Υλικά
- πιπεριές Φλωρίνης 600 γρ
- καυτερές πιπεριές 70 γρ
- τζίντζερ 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ντομάτα 400 γρ
- καστανή ζάχαρη 400 γρ
- πετιμέζι 3 κσ
- ξύδι 200 γρ
- κύμινο 1.5 κγ
- κόλιαντρο 1.5 κγ
Ήθελα από καιρό να φτιάξω κάτι από το μπλογκ της κι έτσι, πεπεισμένη για την τελειότητα της συνταγής, αποφάσισα να δοκιμάσω την μαρμελάδα από πιπεριές τσίλι. Μαρμελάδες δεν συνηθίζω να τρώω. Το μόνο πράγμα στο οποίο διαφέρει η σπιτική (και κάθε σπιτική), από την αγοραστή, είναι ότι με το πέρασμα των ημερών χάνεται η αψάδα της και το έντονο κάψιμο της πιπεριάς τσίλι και γίνεται πιο ήπια, κάτι που δεν συμβαίνει με όλες τις αγοραστές.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com