Σπανακόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο
Υλικά της συνταγής μας 180 γρ. αλεύρι μαλακό ή γ.χρ. 100 γρ. αλεύρι ολικής 220 γρ. αλεύρι κίτρινο 1/4 κούπας …
Υλικά της συνταγής μας 180 γρ. αλεύρι μαλακό ή γ.χρ. 100 γρ. αλεύρι ολικής 220 γρ. αλεύρι κίτρινο 1/4 κούπας …
Υλικά για τα φύλλα 300 γρ αλεύρι σκληρό 300 γρ αλεύρι μαλακό, γ.ο.χ ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο 2 κ.σ ξύδι 1½ …
Μια τάρτα που μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα, συνοδευτικό σε ένα τραπέζι ακόμη και συνοδευτικό και μόνο για ένα ποτήρι κρασί …
Η μπακαλιαρόπιτα, φτιάχνεται κυριώς στα Επτάνησα, καθώς και στα παράλια της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.Ανάλογα με την περιοχή, η …
Η Χορτόπιτα ή λαχανόπιτα, όπως την λέμε εμείς στην Αχαΐα, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές, όσο και παραδοσιακές πίτες της …
Η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της χορτόπιτας, αφού από πάνω δεν έχει καθόλου φύλλο. Ιδανική για όποιον δεν ξέρει …
Η γιαγιά μου την έλεγε «η χορτόπιτα της τεμπέλας», γιατί σ᾿ αυτή την πίτα αποφεύγουμε τη φασαρία, που έχει το …
Αν με ρωτήσει κάποιος πιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό αυθόρμητα απαντώ οι πίτες και οι τάρτες. Όπου δω πίτα …
Εδώ, μιλώντας για την κοτόπιτα, η Αντιγόνη στο καφέ του ξενοδοχείου μου είπε για τις καταπληκτικές πίτες που φτιάχνει η …