Σπανακόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο
Υλικά της συνταγής μας 180 γρ. αλεύρι μαλακό ή γ.χρ. 100 γρ. αλεύρι ολικής 220 γρ. αλεύρι κίτρινο 1/4 κούπας …
Υλικά της συνταγής μας 180 γρ. αλεύρι μαλακό ή γ.χρ. 100 γρ. αλεύρι ολικής 220 γρ. αλεύρι κίτρινο 1/4 κούπας …
Αν θέλεις να αξιοποιήσεις τα λαχανικά που έμειναν από άλλα μαγειρέματα ή και να δημιουργήσεις ένα δικό σου πιάτο με …
Έχω πειραματιστεί με διαφορετικές ζύμες για τη βάση τους, αλλά τις περισσότερες τις φτιάχνω με μια ζύμη χωρίς βούτυρο, στη …
Υλικά για τα φύλλα 300 γρ αλεύρι σκληρό 300 γρ αλεύρι μαλακό, γ.ο.χ ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο 2 κ.σ ξύδι 1½ …
Είμαστε στην εβδομάδα της Τυρινής, και προσπαθώ οι προτάσεις που σας δίνω να είναι μέσα στο πνεύμα των ημερών. Στο …
Αγαπημένο μεζεδάκι το σημερινό! Εύκολο και γρήγορο. Οικονομικό και νόστιμο! Από εκείνα που στέκονται επάξια σε ένα τραπέζι ή έναν …
Η Χορτόπιτα ή λαχανόπιτα, όπως την λέμε εμείς στην Αχαΐα, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές, όσο και παραδοσιακές πίτες της …
Η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της χορτόπιτας, αφού από πάνω δεν έχει καθόλου φύλλο. Ιδανική για όποιον δεν ξέρει …
Η γιαγιά μου την έλεγε «η χορτόπιτα της τεμπέλας», γιατί σ᾿ αυτή την πίτα αποφεύγουμε τη φασαρία, που έχει το …
Αν με ρωτήσει κάποιος πιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό αυθόρμητα απαντώ οι πίτες και οι τάρτες. Όπου δω πίτα …
Αυτή είναι η πίτα, που την έχω συνδέσει απόλυτα με τη γιαγιά μου. Την έχω στο μυαλό μου να τη …
ΥΛΙΚΑ 1ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ 2ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ … ΓΕΜΙΣΗ 1ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ 1ΠΡΑΣΟ …
Μια πολύ νόστιμη και τραγανή ζύμη, που με τα μανιτάρια, τα πράσα, τη φετούλα και ανθότυρο, μας κάνει μια πίτα, …
Εδώ, μιλώντας για την κοτόπιτα, η Αντιγόνη στο καφέ του ξενοδοχείου μου είπε για τις καταπληκτικές πίτες που φτιάχνει η …
Εκτός από την κλασική λαχανόπιτα, μπορούμε να φτιάξουμε κι άλλες πίτες, με διαφορετικά υλικά και με σπιτικό φύλλο, που να …