Χριστόψωμο
Η ελληνική παράδοση θέλει τη μέρα των Χριστουγέννων να κόβουμε στο οικογενειακό μας τραπέζι το Χριστόψωμο. Είναι ένα ιδιαίτερο ψωμί, …
Η ελληνική παράδοση θέλει τη μέρα των Χριστουγέννων να κόβουμε στο οικογενειακό μας τραπέζι το Χριστόψωμο. Είναι ένα ιδιαίτερο ψωμί, …
Φέτος το δικό μας Χριστόψωμο μ’ αυτή την υπέροχη διακόσμηση το έφτιαξαν οι κόρες μου με τα χεράκια τους και …
Μια Βασιλόπιτα απο την Αγιάσο της Λέσβου διαφορετική απο αυτές που γνωρίζουμε. 3 κιλά αλεύρι περίπου (περισσεύει λίγο που το …
Υλικά1 ½ κιλό αλεύρι φούρνου1 ½ ποτηράκι του κρασιού λάδι,2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη,60 γραμμ. μαγιά½ κουταλάκι του γλυκού σόδα,κρασί άσπρο1 …
Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ Η βασιλόπιτα της γιαγιάς Ανδρομάχης ήταν φυσικά η απαραίτητη παρουσία στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Φτιαγμένη …
Τελευταίες ώρες αυτού του χρόνου και τρέχουμε όλοι να προλάβουμε γι’ αυτό θα είμαι πολύ-πολύ σύντομη. Για την πρωτοχρονιάτικη πολίτικη …
Το γιορταστικό μας ψωμί
1 κρόκος αυγούγια πασπάλισμα
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολες τις Ευγενιεςπου γιορταζουν σημερα.Χρονια πολλα στην μανουλα μου και στην μικρουλατην ανηψουλα μου,να σας …
Υλικά250 gr. μέλι100 gr. ζάχαρη1/2 κουταλάκι κανέλλα1 πρέζα γλυκάνισο1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο1 πρέζα λουλούδι μοσχοκάρυδου1 πρέζα κάρδαμο1/2 κουταλάκι τζίντζερ500 gr. αλεύρι …
Η ιδιότητα “μεθυσμένες” προκύπτει από την ύπαρξη του γλυκάνισου, που θεωρητικά αφήνει μια ουζένια γεύση. Όμως δεν είναι τόσο πολύ …