Caesar’s Salad, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι
Αν αποδώσουμε στον Καίσαρα αυτά που του ανήκουν… τότε πρέπει να αποδώσουμε και τη δημιουργία αυτής της πασίγνωστης σαλάτας που …
Αν αποδώσουμε στον Καίσαρα αυτά που του ανήκουν… τότε πρέπει να αποδώσουμε και τη δημιουργία αυτής της πασίγνωστης σαλάτας που …
Υλικά: 1 κιλό γαύρο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1 κ.γ. ρίγανη χυμό από 1-2 λεμόνια αλάτι …
Οι παστές σαρδέλες και ο γαύρος, επειδή για να τα «ψήσουμε» χρησιμοποιούμε πολύ αλάτι, σκληραίνουν αρκετά και χάνουν την αίσθηση …
Δεν ξέρω πως να περιγράψω αυτό το φαγητό! μυρίζει καλοκαίρι!! η ντομάτα και η πιπεριά στην εποχή τους μας δίνουν …
Διπλή συνταγή για σήμερα. Δύο καλοκαιρινά μεζεδάκια που συνοδεύονται τέλεια με ούζο, μπύρα, κρασί κ.λ.π.Για όλα τα γούστα δηλ. Γρήγορο …
Μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, για να φτιάξουμε τις σαρδέλες, ή και το γαύρο μας. Βρασμένες μέσα στη …
Καλό μεσημεράκι!Οσα τσαλίμια και να μας κάνει ο καιρός, θα στρώσει …που θα πάει! Για αυτό το λόγο και εμείς ετοιμαζόμαστε …
Πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή γαύρου που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες. 600-700 γρ. γαύρος 2 σκελίδες σκόρδο 1-1 ½ ποτήρι …
Ένας φανταστικός ουζομεζές και όχι μόνο!Για 3 άτομα θα χρειαστούμε: Μισό κιλό γαύρο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 μεγάλες ντομάτες …
Υλικά 400 γρ γαύρο 5 μέτριες πατάτες (600-700 γρ) 6-8 κρεμμυδάκια φρέσκα 3 σκελίδες σκόρδο 3 κ.σ ελαιόλαδο 1 κ.σ …
Υλικά συνταγής 1½ κιλό γαύροι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 φλιτζ. ελαιόλαδο χυμός από 2 λεμόνια 1 κ.γ. ρίγανη αλάτι …
Ο γαύρος είναι από τα νοστιμότερα αφρόψαρα και τα πιο υγιεινά.Πολύ πλούσιος σε ω3 λιπαρά οξέα, ότι πρέπει για σωστή …
Ο γαύρος στο φούρνο είναι ο κλασσικός μεζές του μερακλή,που συνοδεύει το ούζο ή την τσικουδιά που θα πιούμε με …
Τα ψάρια ξέρω τι θα μου πείτε, πως είναι δύσκολη τροφή και άντε να πείσεις τους μίζερους να τα φάνε… …
Κλασική συνταγή που συναντάμε σε όλη την Ελλάδα και γίνεται είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι, είτε στην κατσαρόλα. Ο …
Ο παστός γαύρος, ή αλλιώς αντσούγιες, ειδικά ξυδάτος, (ή μαρινάτος όπως λέγεται), είναι για μένα ο κορυφαίος μεζές για ούζο, …
Για να “τσιμπολογάμε” λέω εγώ τώρα ετοιμάζονται διάφορα μεζεδάκια, ένα από αυτά κι ο γαύρος τυλιγμένος στα αμπελόφυλλα. Είναι ένας …
Ο υπέρτατος ουζομεζές, το ceviche της Ελλάδος ο γαύρος ο μαρινάτος μας έχει συντροφέψει άπειρες φορές στις εξορμήσεις μας στα …
Υλικά 1 κιλό γαύρος 3/4 της κούπας ελαιόλαδο 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας …
Ένα πιάτο απλό, εύκολο, υγιεινό, νοστιμότατο, αρωματισμένο με το έμβλημα της Ελληνικής και γενικότερα της Μεσογειακής κουζίνας, τη ρίγανη. Μάλιστα …