Γαύρος μαρινάτος
Ο μαριναρισμένος γαύρος δεν είναι κάτι που γίνεται σε πέντε λεπτά, ούτε γίνεται άκοπα. Θέλει το χρόνο του για καθάρισμα …
Ο μαριναρισμένος γαύρος δεν είναι κάτι που γίνεται σε πέντε λεπτά, ούτε γίνεται άκοπα. Θέλει το χρόνο του για καθάρισμα …
Απλώνουμε απο πάνω μια στρώση γαύροκαι συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση.Αφήνουμε το γαύρο στο αλάτι μια μέρα και την επόμενη, …
Υλικά συνταγής 1 κιλό γάυρος χοντρό αλάτι ξύδι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο ρίγανη 3 σκελίδες σκόρδο 1 καυτερή πιπεριά
Τη συνταγή αυτή για το πάστωμα του γαύρου, μου την έδωσε ένας καλός μας φίλος και παλιός ψαράς, ο Γρηγόρης, …
Καλό μεσημεράκι!Οσα τσαλίμια και να μας κάνει ο καιρός, θα στρώσει …που θα πάει! Για αυτό το λόγο και εμείς ετοιμαζόμαστε …
Υλικά συνταγής 1 κιλό γαύρος χοντρό αλάτι ξύδι αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο ρίγανη
Υλικά 1 κιλό γαύρο 1 ματσάκι άνηθο ,η θυμάρι,η μαιντανό ,κατά προτίμηση 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι χοντρό θαλασσινό σε ποσότητα …
Τόσες φορές που φάγαμε γαύρο μαρινάτο στα τσιπουράδικα, δεν θα ήταν κρίμα να μη το έχουμε και στο σπίτι μας? …
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό γαύρο αλάτι θαλασινό χοντρό ξύδι καλής ποιότητας ή λεμόνι σκόρδο 1-2 σκελίδες μαίντανό ή άλλο αρωματικό, μια …
Η νόστιμη, καλοκαιρινή κι αγαπημένη σαλάτα που συνοδεύει τα θαλασσινά μας στο μαγαζάκι του κυρ Στέλιου, απ’τη Σαντορίνη!
Ο παστός γαύρος, ή αλλιώς αντσούγιες, είναι για μένα ο κορυφαίος μεζές για ούζο.Η περίοδος για την παρασκευή του ξεκινάει …
Ο υπέρτατος ουζομεζές, το ceviche της Ελλάδος ο γαύρος ο μαρινάτος μας έχει συντροφέψει άπειρες φορές στις εξορμήσεις μας στα …
Απλή, εύκολη και εμφανίσιμη σαλάτα και μεζές μαζί, 2 σε 1! Μια πιατέλα για ένα υπέροχο μεσογειακό κέρασμα. Υλικά 1 …
Το ψάρι στην Κρητική Δίαιτα αποτελεί μια σημαντική πηγή πρωτεϊνών και συνδυαζόμενο με τα χόρτα και το ελαιόλαδο γίνεται ένας …
Αγαπημένο καλοκαιρινό ορεκτικό, ιδανικό για τα ουζάκια στη βεράντα!! Πολλές οι εκδοχές, η δική μου είναι πιο απλή και όσοι …