καρυδόπιτα με σοκολάτα και γλασο
Υλικά 220 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 60 γραμμάρια αλεύρι γενικής χρήσης 20 γραμμάρια μπέικιν (1 φακελάκι) 1/2 κ αλάτι 1 κ …
Υλικά 220 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό 60 γραμμάρια αλεύρι γενικής χρήσης 20 γραμμάρια μπέικιν (1 φακελάκι) 1/2 κ αλάτι 1 κ …
Υλικά 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 2 κούπες τσαγιού αμύγδαλο άσπρο τριμμένο 300 γρ. ζάχαρη 400 γρ. μαργαρίνη 8 αβγά 2 …
Το στρούντελ είναι ένα δημοφιλές γλυκό γερμανικής και αυστριακής προέλευσης με βάση το χειροποίητο φύλλο και τη γέμιση. Μιας και …
Η εποχή των Χριστουγέννων, είναι στο μυαλό μας συνδεδεμένη με παραδοσιακά γλυκά και όχι μόνο. Μπακλαβάδες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες αλλά και …
6-8 φύλλα κρούστας σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων 4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε κύβους 125γρ. κουβερτούρα ψιλοτριμμένη …
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ.: Για τη ζύμη: 100 γρ. αλεύρι 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 80 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο …
Γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλα η συγκεκριμένη γαλατόπιτα που γίνεται εύκολα και δεν μένει κομμάτι! Ιδιαιτερότητα της το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού! …
Υπέροχο σιροπιαστό γλυκό. Υλικά 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 και μισό κούπα τσαγιού αμύγδαλο άσπρο τριμμένο 300 γρ. ζάχαρη 400 …