Χριστόψωμο με σταφίδες & ξηρούς καρπούς
Το παραδοσιακό ψωμί που κοβόταν στο τραπέζι, ανήμερα των Χριστουγέννων. Είναι διακοσμημένο συνήθως με σταυρούς και η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει …
Το παραδοσιακό ψωμί που κοβόταν στο τραπέζι, ανήμερα των Χριστουγέννων. Είναι διακοσμημένο συνήθως με σταυρούς και η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει …
Υλικά 250 γ. καρύδια και αμύγδαλα μαζί 250 γ. άχνη 250 γ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γ. δαμάσκηνα …
Φέτος λοιπόν επανέρχομαι με μια ολοκαίνουρια βασιλόπιτα, κάπως ιδιαίτερη αφού είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ φρούτων και βασιλόπιτα. Εμείς τη …
Υλικά Για το προζύμι – 2 ½ φακελάκια ξηρή μαγιά – 1 κ.σ. ζάχαρη – 1 φλ. γάλα χλιαρό – …
Το ψωμί του Χριστού, ή αλλιώς Σταυρόψωμο όπως λέγεται, είναι ένα γλυκό ψωμί, που οι νοικοκυρές, παρασκευάζουν συνήθως, την παραμονή, …
Χριστουγεννιάτικη γέμιση, από τις πιο συναρπαστικές γεύσεις, ένα από τα γευστικότερα παραδοσιακά εδέσματα των Χριστουγέννων αλλά της Πρωτοχρονιάς! Γεμιστή γαλοπούλα, …
Μια από τις παραδοσιακές Βασιλόπιτες της Ελληνικής Κουζίνας! Συνήθως στην Θεσσαλία η βασιλόπιτα είχε την μορφή πίτας και μάλιστα αλμυρής, …